Grevă de avertisment elegantă

Grevă liniştită în Bihor
Grevă liniştită în Bihor
Sanitarii bihoreni au ţinut pe ici pe colo grevă de avertisment.

Vremurile când puterea sindicatelor era atât de mare încât guvernul risca să se clatine a trecut. E valabil şi pentru sistemul sanitar angrenat într-o mişcare de protest încă de azi vară.

Ieri, 25 noiembrie a.c., în toată ţara, Federaţia Sanitas a organizat o grevă de avertisment, cu asigurarea doar a urgenţelor timp de două ore, între 8:00 – 10:00.

Însă, cum era de aşteptat, nu în toate unităţile medicale se ţine grevă.

În Bihor

Pe plan local, sindicaliştii din Sanitas Bihor, cadre medicale medii şi auxiliare, au purtat banderole tricolore şi au asigurat urgenţele, lucrând totuşi aproape normal. Liderul Sanitas Bihor, Sorin Crăciun, s-a ocupat să verifice dacă în unităţi s-a asigurat activitatea la urgenţe.

„E dreptul lor”, a spus managerul interimar la Spitalul Curteanu, dr. Gheorghe Carp, referindu-se la sindicaliştii din unitate.

Nici la Spitalul Judeţean, pacienţii nu au resimţit greva de avertisment, singurul lucru care a fost amânat fiind operaţiile pentru pacienţii programaţi. Astfel, bolnavii non-urgenţe ce trebuiau operaţi nu au fost duşi în sălile de operaţii decât după ora 10:00, acest fapt neafectându-le însă sănătatea.

Farmaciştii nu au întrerupt activitatea, la fel nici medicii de familie – care sunt liber profesionişti şi pentru care întreruperea activităţii înseamnă bani pierduţi.

Colegiul Medicilor din România este for profesional al doctorilor şi nu poate fi organizator de proteste, dar cu toate acestea susţine mişcările Federaţiei Sanitas.

Grevă generală

În 28 noiembrie a.c. e programată grevă generală cu întreruperea activităţii pe termen nelimitat, dar cu asigurarea urgenţelor medicale.

Nemulţumirile în sistemul sanitar românesc sunt nenumărate şi potrivit protestatarilor, nicio revendicare nu a fost soluţionată până acum de Ministerul Sănătăţii. Cu toate acestea, mass media centrală nu a reliefat în mod evident dorinţa sanitarilor de a se îmbunătăţii sistemul medical. Dovadă că Marşul tăcerii, organizat în 2 noiembrie în Capitală a fost un subiect trecut în con de umbră de televiziunile centrale, mult după ştirile de tip can-can cum a fost de pildă noua nuntă a ex-premierului Tăriceanu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !