Greva de avertisment la CFR Calatori

Greva de avertisment la CFR Calatori
Trenurile de călători şi de marfă au staţionat timp de două ore între 7:00 şi 9:00.

Glasul roţilor de tren a amuţit miercuri dimineaţa între orele 7:00 şi 9:00. Călătorii şi mărfurile au ajuns cu două ore mai târziu la destinaţie.

Greva de avertisment a lucrătorilor feroviari a afectat câteva sute de trenuri la nivel naţional. La grevă au participat angajatii de la CFR Călători şi CFR Infrastructură. Trenurile aflate în mişcare au fost oprite în prima staţie de pe traseu, iar cele care aveau ora de plecare după 7:00 au rămas în staţii până la ora 9:00, după care, treptat, şi-au reluat parcursul. Călătorii care şi-au cumpărat deja bilete la trenurile afectate şi nu au mai dorit să efectueze călătoria au primit, la cerere, contravaloarea legitimaţiilor de călătorie achiziţionate şi neutilizate, conform regulamentului de transport pe calea ferată şi reglementărilor în vigoare.


La Oradea

În Staţia CFR Oradea staţionau trei trenuri, iar altele cinci se aflau oprite în diferite staţii din judeţ. Unii dintre călători erau nedumeriţi, neştiind dinainte de greva de avertisment. „Să facă greva, dacă doar aşa îşi obţin drepturile. Pe mine nu mă afectează să stau două ore. Oricum vin de la serviciu”, ne-a declarat un călător de pe peronul Gării Oradea.

Reprezentantul sindicatului Federaţia Mişcarea Comercială din Ramura Feroviară, Felician Doble, ne-a explicat care sunt motivele grevei de avertisment. „Noi de la 31 ianuarie nu mai avem contract colectiv de muncă. Lucrăm după contractul la nivel de ramură. Prin această greva vrem să tragem un semnal de alarmă celor care ne reprezintă, să stopeze concedierile colective şi să facă investiţii în proiectele de infrastructură”, ne-a declarat Felician Doble.

Pe de altă parte reprezentantul sindicatului ne-a mai informat că se poartă discuţii la nivel de minister pentru rezolvarea doleanţelor muncitorilor. Dacă nu se va ajunge la un consens se vor urma căile legale pentru declanşarea unei greve generale, peste cinci zile. „Ne cerem scuze călătorilor şi cât şi beneficiarilor transportului de mărfuri pe calea ferată pentru disconfortul creat”, a ţinut să precizeze liderul sindical.

D.B.


Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !