Grevă de avertisment

Gabriela Ciorba
Gabriela Ciorba
Deva – Peste 3000 de funcţionari publici au intrat, luni dimineaţă, în grevă de avertisment, în primele două ore de activitate. Ei solicită salarii mai mari şi sporuri specifice funcţiei. Dacă doleanţa nu le va fi soluţionată, la 20 noiembrie vor declanşa grevă generală.

În grevă de avertisment au intrat angajaţii Trezoreriei, Finanţelor Publice, primăriilor, Inspecţiei Muncii şi lucrătorii din Vamă.

Alianţa Sed Lex a respins proiectul de lege privind sistemul unitar de salarizare a funcţionarilor publici propus de Guvern, pentru că nu respectă principiul avansării în carieră a funcţionarilor publici, unii dintre aceştia chiar pierzând din salariu, pentru că nu sunt incluse sporurile de confidenţialitate şi de fidelitate. Toatea acestea reprezintă revendicările principale pentru care a fost declanşat conflictul colectiv de muncă.

Dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate, în 20 noiembrie funcţionarii vor declanşa grevă generală. „Funcţionarii publici nu au lucrat. Chiar dacă Guvernul a anunţat începerea negocierilor pentru finalizarea proiectului legii privind sistemul unitar de salarizare a funcţionarilor publici, acţiunile de protest vor continua”, a declarat liderul Sindicatului „Finanţe Publice”, Gabriela Ciorba.

Cei care au avut de suferit în această dimineaţă au fost cetăţenii care nu şi-au putut plăti în cele două ore datoriile către administraţii şi care nu ştiau nimic despre declanşarea unui conflict de muncă.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase