Grevă „de solidaritate”

4Comentarii
Grevă „de solidaritate”
Sistemul sanitar bihorean nu va fi prea afectat luni, în ziua grevei generale naţionale.

Cadrele medicale şi nemedicale din Bihor, afiliate la Federaţia Sanitas, vor face luni grevă „simbolică”. Liderul judeţean Sanitas Bihor, Ioan Giurgiu, a relatat că în unităţile medicale de stat, sindicaliştii sanitari bihoreni vor face „grevă de solidaritate fără întreruperea activităţii”. Giurgiu a explicat că, la fel ca în anii precedenţi, sindicaliştii vor purta ecusoane specifice, dar vor lucra la fel, ca într-o zi obişnuită.
În 1 iunie însă, între orele 13:00 – 15:00, sindicaliştii din Sanitas aflaţi în turele libere sau liberi, vor participa la un miting în faţa Prefecturii Bihor, alături de sindicaliştii bihoreni afiliaţi la alte nuclee sindicale din judeţ.

În curte

Sindicaliştii de la Federaţia Ambulanţa nu vor întrerupe nici ei complet lucrul. Liderul naţional Gheorghe Chiş a declarat că la nivelul serviciilor judeţene de ambulanţă nu se poate face grevă, motiv pentru care sindicaliştii din Ambulanţă vor organiza luni „un protest”. Astfel, între orele 10:00 şi 11:00, în curtea sediului judeţean al ambulanţei din fiecare judeţ, sindicaliştii de la Ambulanţe aflaţi în concediu sau în afara turelor de serviciu îşi vor exprima neumulţumirile vizavi de tăierile salariale iniţiate de Guvernul Boc.

Chiş a informat însă că unele activităţi (eliberarea certificatelor de deces, transporturile neasistate) nu se vor efectua pe perioada grevei.

Sindicaliştii din Ambulanţă vor participa şi ei marţi, la mitingul de la Prefectură, a adăugat aceeaşi sursă.

Otilia Şandor

Elevii bihoreni vor susţine luni BAC-ul

Elevii bihoreni vor susţine luni BAC-ul

Studenţii intră luni în grevă

Studenţii intră luni în grevă4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor