Greva dezbătută în limbaj de cartier

Vreau ca greva generala sa continue. Haideti, fratilor si surorilor, sa facem si noi greva. Noua de ce nu ne dau alocatiile mai mari? Haideti! Vreti?”, „Toti în strada… ca la revolutie!

Ce dracu’, numai scoala, scoala, scoala” sau „Nu mai vreau greva” sunt doar câteva din sutele de pareri pe care pustanii din toata tara le-au postat pe un nou site dedicat grevei generale a profesorilor. Site-ul www.greva.uv.ro contine informatii privind motivul pentru care s-a ajuns la greva generala, numarul dascalilor care sustin actiunea de protest, propunerea Guvernului, înaintata federatiilor sindicale din învatamânt, precum si posibilitatea celor care doresc sa îsi exprime parerea pe forum. Fara cenzura


Cel mai interesant este setul de trei întrebari adresat elevilor. Astfel, întrebati daca doresc ca greva sa continue pâna la înghetarea anului scolar, 61% au votat afirmativ, iar 39% împotriva. De asemenea, 94% dintre elevii votanti nu sunt de acord cu recuperarea orelor pierdute din cauza grevei, iar 87% ar fi în stare sa se alature unei greve a elevilor, în cazul în care s-ar organiza una. Smecheri si nu prea, scolarii îsi exprima în voie parerile despre conflictul de munca al cadrelor didactice.

Fiecare îsi sustine ideea cum vrea. Înjuraturile si expresiile mai putin ortodoxe sunt ca la ele acasa, deoarece nimeni nu le poate face nimic. Unii sunt împotriva grevei, altii sunt fericiti ca s-a declansat. Unii vor sa înceapa scoala, altii nici sa auda de asa ceva.

Ioana Iuhas