Grevă generală la OTL

7Comentarii
Grevă generală la OTL
ORADEA – Conflictul de muncă de la Regia Autonomă Transport Local Oradea continuă. După greva de avertisment din 18 decembrie, angajaţii regiei vor intra în grevă generală, în data de 29 ianuarie, acţiunea fiind înregistrată la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Motivul acţiunii revendicative este că sindicatul nu a reuşit să ajungă la înţelegere cu conducerea regiei în privinţa contractului colectiv de muncă. Sindicaliştii solicită acordarea unui spor de aglomeraţie pentru şoferi şi vatmani, respectiv a unui spor de condiţii improprii pentru lucrătorii din ateliere şi depouri, ambele de 10%. De aceste sporuri ar beneficia aproximativ 380 de angajaţi ai regiei.

Chiar dacă vor intra în grevă generală, transportatorii vor trebui să asigure, conform legii, circulaţia a 1/3 din parcul de vehicule. Pentru a nu aduce prejudicii OTL-ului, sindicaliştii promit că vor asigura şi circulaţia curselor de convenţie.

Corneliu Lupău, directorul OTL susţine că deocamdată nu a primit nici o înştiinţare în scris privind greva generală. Acesta îi acuză pe sindicalişti de atitudine duplicitară, deoarece au anunţat greva generală, în condiţiile în care ştiau că bugetul regiei pe 2007 nu a fost încă adoptat şi au acceptat să participe la o intrevedere cu primarul Petru Filip.

Zoltan Pengo7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor