Greva gunoierilor în instanţe

2Comentarii
Greva gunoierilor în instanţe
Conducerea RER Ecologic Service a dat în judecată sindicatul şi spune că protestul a fost ilegal.

Ca în orice serviciu public şi în salubrizare ar fi trebuit acoperită 30% din activitate conform legislaţiei în vigoare, pe timpul protestului făcut de angajaţii RER Ecologic Service, în luna decembrie. Ceea ce nu s-a întâmplat, spune conducerea firmei, câtă vreme aceasta a fost nevoită să ia o măsură de urgenţă aducând temporar personal din altă parte, chiar din alt judeţ, pentru a continua activitatea pe segmentul salubritate stradală şi menajeră. „Am solicitat sprijinul unor instituţii şi firmei de salubritate din Timişoara. Timp de trei – patru zile, cât au refuzat să lucreze angajaţii noştri, activitatea lor a fost făcută de zeci de reprezentanţi ai Administraţiei Social Comunitare Oradea, deţinuţi la Pentinenciarul din Oradea şi angajaţi ai operatorului de salubritate din Timişoara, RETIM, pe care i-am plătit pentru a nu lăsa trotuarele nemăturate şi deşeurile colectate de populaţie în faţa caselor şi în curţile blocurilor”, relatează Gabriela Mălinaş, directoare pe probleme de marketing a RER Ecologic Service.

Ilegală

Mai mult decât atât, la întâlnirea dintre liderii de sindicat ai angajaţilor şi conducerea firmei, primii au declarat că nu au nici o legătură cu greva declanşată de colegii lor şi nu ar fi organizat-o. De asemenea, potrivit legislaţiei în vigoare, protestul ar fi trebuit anunţat cu 48 de ore înainte.

În acest context, conducerea RER Ecologic Service a dat în judecată sindicatul, din considerentul că greva declanşată nu a respectat legislaţia în vigoare şi cere daune. Prima înfăţişare a fost programată iniţiat pentru 29 decembrie, însă a fost amânată pentru sfârşitul lunii ianuarie 2010.

Mălina Pop

Proteste şi busculade între gunoieri (21 decembrie 2009)2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor