Grevă în stil japonez la Finanţe

1Comentariu
Grevă în stil japonez la Finanţe
ORADEA – Funcţionarii publici afiliaţi Alianţei Federative a Sindicatelor Funcţionarilor Publici SED LEX au desfăşurat miercuri un protest naţional. Acesta a constat în purtarea unei banderole albe pe braţ.

Potrivit datelor trimise de către SED LEX, în ţară au participat la protest circa 60.000 de funcţionari publici.
În cazul în care revendicările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate de către Guvern, se va trece la o grevă de avertisment luni, 13 noiembrie, când între orele 8:00 şi 10:00 lucrul cu publicul va fi întrerupt. Dacă nici până la această dată nu se va ajunge la un numitor comun, se va trece la greva generală în 20 noiembrie. Revendicările se referă în primul rând la creşterea salariilor şi alinierea acestora la standardele europene.

Vor sta două ore
„Greva de luni va avea un impact şi asupra contribuabililor, urmând ca lucrul să fie întrerupt pe o perioadă de două ore”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, Vasile Farc.

Nu toate instituţiile statului din Bihor au participat însă la greva japoneză de miercuri. Funcţionarii instituţiilor subordonate Prefecturii, cei de la serviciile de Paşapoarte, Înmatriculări şi Permise Auto au lucrat normal, nefiind afiliaţi SED LEX. „Nu am cunoştinţă de nici un fel de grevă. Oricum, nu am putea să îi lăsăm baltă pe sutele de cetăţeni care apelează zilnic la serviciile noastre”, declara un angajat al Serviciului Înmatriculări.

Sergiu Briceag1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor