Grevă în stil românesc

3Comentarii
Grevă în stil românesc
ORADEA – Sindicaliştii din Sanitas au preferat să protesteze marţi prin muncă. Anul şi greva! Astfel şi-au spus astăzi sindicaliştii din sistemul sanitar bihorean când s-au aflat timp de două ore în grevă de avertisment.

Cum între ora 9 şi 11 activitatea în spitale este foarte intensă, aceştia nu au putut să se oprească din munca obişnuită. Singurul semn că sunt în grevă era ecusonul purtat în piept pe care scria „Grevă Sanitas Bihor”. „De la Revoluţie încoace în fiecare an am făcut grevă dar am primit numai promisiuni.

Se doreşte ca actul medical să fie de calitate dar nu ne măresc salariile şi pe lângă asta impun o normare exagerată pe secţii, astfel încât o asistentă să se ocupe de 14 paturi. Va fi un volum de muncă foarte ridicat, iar dacă doreşti să angajezi în locul celor care se pensionează nu poţi pentru că posturile sunt blocate”, ne-a declarat Viorica Evu, asistentă şefă pe secţia de Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

Acelaşi lucru a fost susţinut şi de către sindicaliştii de la Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Oradea cât şi de cei de la Staţionar II. „Sincer vorbind nu ştim dacă vom rezolva ceva prin această formă de protest, dar noi ne-am alăturat colegilor noştri de sindicat”, a precizat Dorina Crăciun, asistenta şefă la laboratorul de Dializă din cadrul Staţionarului II.

 

Întâlnire la nivel înalt

În timpul în care sindicaliştii Sanitas din ţară erau în grevă de avertisment, la Bucureşti începea cea de-a treia rundă de negocieri dintre liderii Sanitas şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, cei ai Ministerului Muncii şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

„Pe lângă problemele de salarizare şi cele privind acordarea tichetelor de masă, pe lucrătorii din domeniul sanitar îi nelinişteşte noua normare a posturilor care ar reduce considerabil din personalul spitalelor şi ar dubla capacitatea de muncă a celor care vor rămâne în sistem”, ne-a mărturisit Ioan Giurgiu, preşedintele Federaţiei Sanitas Bihor, care va pleca în mâine seară la Bucureşti pentru a participa joi la o întâlnire cu toţi liderii din ţară. În cazul în care revedicările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, pe 28 noiembrie va fi declanşată greva generală.

Viorica Borz3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor