Grevă japoneză în şcoli

1Comentariu
Grevă japoneză în şcoli
ORADEA – Sindicaliştii din învăţământ şi-au pus ameninţările în practică. Membrii Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) au hotărât să protesteze încă de luni, aceştia intrând la ore însemnaţi cu banderole. Sindicaliştii din învăţământ strâng semnături pentru demiterea ministrului Mihail Hărdău.

La nivelul judeţului nostru, acţiunea de protest s-a făcut simţită doar la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Oradea şi la Grupul Şcolar „Nicolae Ciordaş” din Beiuş, acestea fiind singurele unităţi de învăţământ bihorene cu organizaţii sindicale afiliate la FEN. „Am luat hotărârea de a ne alătura colegilor noştri de la Bucureşti, de a face grevă japoneză. Vrem să sensibilizăm Guvernul. Trebuie ştiut că protestul nu afectează în nici un fel procesul instructiv-educativ”, a precizat Nicolae Moţ, liderul sindical al CT „Dimitrie Leonida”.

Hărdău „decapitat”
În ceea ce priveşte Sindicatul Liber din Învăţământ (SLI), în cursul zilei de luni conducerea biroului a adunat liderii din Oradea şi din judeţ la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, unde s-au luat ultimele decizii privind acţiunile revendicative. Având în vedere că în cursul acestei săptămâni parlamentarii trebuie să adopte bugetul pentru învăţământ, sindicaliştii au hotărât ca începând de azi să intre în grevă japoneză.

„S-a dovedit că ne-a minţit din nou. Nouă ne-a promis majorarea salarială, iar când a trebuit să o susţină în faţa parlamentarilor nu a mai fost de acord. Nu se poate aşa ceva”, spune iritat Ioan Ţenţ, preşedintele SLI Bihor, referindu-se la Mihail Hărdău, ministrul Educaţiei şi Cercetării. Sindicaliştii nu se limitează la critici la adresa lui Mihail Hărdău, dând, ieri, startul la strângerea de semnături pentru demiterea acestuia.

Scandalul a luat proporţii în momentul în care ministrul a respins în Parlament adoptarea amendamentului pentru majorarea salarială cu 4%, asta după ce le-a promis dascălilor că le va mări salariul prin transferarea unor fonduri de la capitolul investiţii.

Ioana Iuhas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor