Grevă japoneză la BCR

Grevă japoneză la BCR
ORADEA - Angajaţii BCR au intrat, de miercuri, într-o grevă japoneză de trei zile, nemulţumiţi de programul de lucru, neplata orelor suplimentare, nerespectarea repausului săptămânal şi inegalităţile salariale, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Independente din instituţia bancară, Ciprian Ionescu.

“Majoritatea salariaţilor BCR îşi încep munca la ora 9.00 şi o termină în jurul orei 20.00, fără a li se plăti orele suplimentare sau a fi compensate cu timp liber. Foarte mulţi angajaţi şi-au luat concedii medicale din cauza stresului prea mare”, a spus Ciprian Ionescu.

Liderul sindical a precizat că angajaţii BCR cu un an sau doi vechime au salarii aproape duble faţă de cei cu vechime mai mare, deşi fac aceeaşi muncă.

Ciprian Ionescu a adăugat că grilele de salarizare elaborate de patronat ar trebui să fie obligatorii, dar sunt doar orientative.

Şi salariaţii BCR Asigurări se pregătesc să declanşeze conflictul de muncă, dacă nu va fi semnat contractul colectiv de muncă.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci, Constantin Paraschiv, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că salariaţii BCR Asigurări sunt în negocieri cu patronatul, care refuză să semneze contractul de muncă.

“Am făcut o sesizare şi aşteptăm marţea viitoare un răspuns din partea administraţiei, altfel vom declanşa şi noi conflictul de muncă asemenea colegilor din bănci”, a declarat Paraschiv.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii BCR au declarat că, deocamdată, nu vor să comenteze intrarea în grevă japoneză a angajaţiilor instituţiei.

Banca Comercială Română (BCR) a modificat, la începutul lunii iulie, programul de lucru cu publicul. Astfel, programul de lucru cu publicul va începe în toată reţeaua BCR la ora 09.00, faţă de ora 8.30, iar clienţii vor avea acces la serviciile bancare până cel târziu la ora 18.30 în cursul săptămânii, în funcţie de mărimea unităţii, se arată într-un comunicat al instituţiei de credit.

Unităţile de mărime medie vor fi deschise, în general, până la ora 18.00. O parte a acestora va lucra cu publicul până la ora 17.30, oră până la care sunt deschise şi toate unităţile mici.

În ziua de sâmbătă, vor fi deschise unităţile mari, jumătate din unităţile medii şi un număr redus de unităţi mici care înregistrează un număr semnificativ de operaţiuni.

Unităţile BCR care îşi desfăşoară activitatea în centrele comerciale vor avea un program special, similar centrelor comerciale unde sunt amplasate. Noul program de lucru va fi implementat şi în unităţile nou înfiinţate, în funcţie de mărimea acestora.

În ceea ce priveşte programul centrelor de afaceri corporate, acestea vor avea program de luni până vineri, între orele 09.00 şi 17.00.

BCR este cea mai mare bancă din România, în funcţie de active, valoarea acestora depăşind 17,5 miliarde de euro.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !