Grevă japoneză la „M. Eminescu”

9Comentarii
Grevă japoneză la „M. Eminescu”
ORADEA – Conducerea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” a protestat, pe 14 martie, prin grevă japoneză. Iosif Eilender, Maria Oniţa şi Diana Costin au purtat banderola albă pe braţ, în semn de protest faţă de declaraţia prefectului Ilie Bolojan şi a inspectorului general Liliana Antonescu, care îi incriminează la modul general pe directorii de şcoli pentru vicierea rezultatelor la bacalaureat şi la testele naţionale.

„Pentru mine, mai presus de toate sunt propria imagine şi demnitatea”, afirmă Iosif Eilender, adăugând că de trei ani nu s-a implicat în desfăşurarea examenelor naţionale, deci ca urmare nu poate fi acuzat. Ilie Bolojan consideră că dacă nu-s vinovaţi, directorii CN „Mihai Eminescu” nu au motiv să se simtă ofensaţi.

 

Bacalaureatul, ocazie de „joburi”

Prefectul Bolojan a revenit, pe 19 martie 2007, la problema măsurilor luate pentru un bacalaureat corect. În contextul în care directorul CN „Mihai Eminescu”, Iosif Eilender şi adjuncţii săi au protestat împotriva prefectului pentru faptul că i-a băgat în aceiaşi oală cu directorii care au participat la aranjamente, Bolojan a spus: „Se ştie că bacalaureatul este o ocazie pentru «joburi». Iar cei care nu au participat tot au văzut «blatul».

Deci nu pot să spună că nu ştiu. Dacă erau corecţi până la capăt, trebuia să-l demaşte încă din 2002, 2003, 2004, 2005… Însă nici unul nu a făcut-o.”

Bolojan a ţinut să adauge că dacă actul educaţional nu se va îmbunătăţi, se va ajunge la un soi de haiducie în şcoli.

 

Problemă politizată…

Fost adjunct al Inspectoratului Şcolar Bihor, preşedintele PSD Oradea, Dan Matei, s-a declarat profund nemulţumit de decizia prefectului Ilie Bolojan de a-i retrage pe directorii de şcoli din comisiile de desfăşurare a examenelor.

„Prefectul să îi lase în pace pe directori, deoarece nu are niciun temei pentru a-i da afară din comisii”, a declarat în martie Dan Matei.

Potrivit acestuia, IŞJ Bihor a fost printre primele din ţară tocmai datorită unui corp de directori de elită, care nu merită să fie batjocoriţi în acest mod.

„Cred în Liliana Antonescu, care până acum a făcut o treabă excelentă la inspectorat, şi cred în onestitatea tuturor directorilor, chiar dacă în acest mod mă expun unor posibile acuze”, a mai precizat Matei9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor