Greva OTL, bucuria taximetristilor

4Comentarii
ORADEA Taximetristii oradeni au câştigat în cele două zile de grevă a OTL cât într-o săptămână. Deşi luaţi prin surprindere de întreruperea circulaţiei mijloacelor de transport în comun, taximetristii s-au repliat rapid şi au avut de câştigat serios.

Fiindcă la orele de vârf, şi nu numai, cele aproximativ 1.300 de taxiuri, câte circulă cu şi fără bulină în Oradea, s-au dovedit a fi insuficiente.
„Am stat mai bine de o jumătate de oră în staţia de tramvai până am aflat că mijloacele de transport în comun nu circulă. Fiind presată de timp, am fost nevoită să iau un taxi. Problema a fost însă că nici taxiuri nu prea erau. În aceste zile am cheltuit 50 de lei pe taxi. Eu am abonament la OTL, şi cu toate acestea a trebuit să circul pe banii mei cu taxiul”, ne-a spus Monica B., o orădeancă indignată.

Câştiguri substanţiale

În aceste condiţii, au fost taximetristi care au câştigat cel puţin de trei ori cât într-o zi obişnuită. „În prima zi de grevă am intrat în trafic abia la ora 11:00. Nu am ştiut ce se întâmplă. Nu era nici un coleg în staţia din Rogerius. Am prins rapid un client şi am mers până în Centru. În staţie, nici un taximetrist. Am început să-mi pun întrebări la modul serios, fiindcă nu ştiam ce să cred. Am aflat apoi de la dispecerat că e grevă la OTL. Am regretat că nu am intrat la lucru de la 5:00 dimineaţa. Dar am făcut-o a doua zi”, ne-a mărturisit un taximetrist de la „Fulger”. În cea de-a doua zi de grevă, un alt taximetrist, de la City, era uşor dezamăgit în comparaţie cu numărul curselor derulate. „E o zi bună şi azi pentru noi, dar parcă nu merge totuşi atât de bine ca ieri. Deşi nu ştiu care e cauza, fiindcă oamenii tot trebuie să meargă la lucru”, ne-a mărturisit acesta. Patronul „Hello”Taxi, Octavian Raţiu, preşedintele Camerei Judeţene a Taximetristilor, spune că nu şi-a făcut socotelile, dar că este cert că taximetristii au câştigat mai mult în aceste zile. „Vrând-nevrând, oamenii tot trebuie să circule cu ceva. Noi nu am ştiut din prima zi că e grevă, ci doar după ce am aflat că primarul, cu care noi aveam întâlnire, nu vine fiindcă este la discuţii cu greviştii”, spune Octavian Raţiu.

Simona Albinaru, Veronica Bursaşiu

Despăgubiri la abonaţii OTL

Raport audit OTL

Tramvaiele OK, Lupău K.O.

 Forum

Oradea, sărită de pe şine

Greva la OTL 16.12.2008  Video  Video4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor