Grevă, pe ici-pe colo

Miercuri, între orele 11:00 si 13:00, activitatea didactica a fost paralizata în toata tara. Spre bucuria elevilor, timp de doua ore cadrele didactice nu au avut nici cea mai mica intentie de a preda sau de a scoate pe cineva la raspuns, singurul lucru pe care l-au facut dascalii fiind acela de a-i supraveghea.

„Am fixat data protestului astfel încât sa fie cât mai aproape de momentul în care va fi votat bugetul în Parlament”, precizeaza secretarul executiv al Sindicatului Liber din Învatamânt Bihor. Protestul s-a facut simtit în toate unitatile scolare, desi nu toate cadrele didactice au luat parte la miscare sindicala.

De exemplu, la Colegiul National „Mihai Eminescu”, raportul profesorilor care au votat pentru greva de avertisment a fost de cel mult 52%, restul preferând sa-si sustina orele. Unii au motivat ca au prea putine ore si nu-si permit sa le piarda, altii nu au fost dispusi sa renunte la bani. Coincidenta sau nu, tot ieri la ISJ Bihor au aparut grilele pentru recalcularea salariilor, respectiv cei 6%.

Ioana Iuhas