Grevă pentru burse?

2Comentarii
Studenti revoltati
Studenti revoltati
BUCURESTI/ORADEA - Începutul lunii octombrie poate aduce, pe lângă debutul anului universitar, şi o grevă a studenţilor, care sunt nemulţumiţi de cuantumul burselor. Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) şi cei ai Uniunii Studenţilor din România (USR) au avut câte o întâlnire cu toţi liderii din ţară şi au hotărât că vor recurge la grevă dacă nu li se rezolvă solicitările.

Conform conducerii uniunilor studenţii pe care îi reprezintă vor intra în grevă în cea de-a două jumătate a lunii octombrie, până atunci find programate loc pichetări la sediul Ministerului Educaţiei.

Revendicarea privind bursele vizează majorarea bugetului alocat în acest scop astfel încât studenţii să primească, lunar, minimum 550 de lei. În prezent, bursa este între 220 şi 300 de lei, în funcţie de universităţi, iar după achitarea cheltuielilor de cămin studenţii mai rămân cu aproximativ 150 de lei pe lună.

 

Orădenii se alătură

Se pare că nici studenţii înscrişi la Universitatea din Oradea nu sunt indiferenţi la demersul USR şi al UNSR şi sunt solidari cu colegii lor din ţară. Asociaţia Studenţilor Universităţii din Oradea, singura asociaţie studenţească afiliată la o uniune naţională, anunţă că va sprijini demersul pentru obţinerea unor burse mai mari.

Dacă solicitările înaintate de USR şi UNSR nu vor fi aprobate studenţii orădeni membri ai ASUO vor intra în grevă alături de studenţii din toată ţara”, anunţă Ovidiu Coman, preşedintele ASUO. Pe deasupra asociaţia orădeană anunţă că va mobiliza şi studenţii care nu sunt membri ai asociaţiei.

 

Valentin Teuca2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor