Grevă spontană la Finanţele bihorene

65Comentarii
Grevă spontană la Finanţele bihorene
Angajaţii Finantelor bihorene au oprit miercuri la ora 14:00 lucrul şi au de gând să continue şi joi protestul.

Finanţele bihorene sunt paralizate. Angajaţii instituţiei bihorene au încetat, miercuri, la ora 14:00 lucrul şi au ieşit pe holurile clădirii. Acţiunea a avut loc după ce au auzit că şi angajaţii Ministerului Finanţelor Publice de la Bucureşti, precum şi ai altor direcţii din ţară sunt în greva spontana. Agenţii economici care doreau să-şi plătească taxele sau să depună declaraţii au fost întorşi de la poarta instituţiei de către jandarmi.

Solicitări

„Acţiunea s-a desfăşurat spontan. Colegii au fost informaţi prin intermediul calculatorului şi de la TV despre ceea ce se întâmplă în ţară şi au încetat lucrul ieşind pe holuri”, a declarat Dorin Micle, liderul sindicatului Sed Lex din Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.
Unul dintre principalele motive a grevei spontane este tăierea stimulentelor. „Până în urmă cu două luni noi aveam şi stimulente. După tăierea acestora, mulţi dintre colegi nu mai pot să-şi plătească ratele la bănci. 40 de colegi au primit somaţii să-şi părăsească apartamentele pentru neplata creditelor”, a explicat liderul de sindicat.

Iniţial, liderii sindicatelor din Finanţe aveau programată o întâlnire cu ministrul Ialomiţeanu, pentru data de 18 octombrie, pentru lămurirea problemelor legate de salarii. „Din fericire, sau din nefericire, a izbucnit această grevă spontană. Din declaraţiile celor circa 300 de colegi am înţeles că nu vor relua lucrul nici joi. La 8:15 se vor prezenta la serviciu pentru a continua protestul până când se va rezolva problema salariilor”, a precizat Dorin Micle.

Potrivit liderului sindical Ministerul Finanţelor este pe ultimul loc între ministere în ceea ce priveşte nivelul salariului mediu net cu 580 de lei. Unii dintre cei prezenţi la protestul spontan au prezentat fluturaşul de salariu. „După reţineri am rămas cu 659 de lei. Noroc cu membrii de familie şi părinţii care mă susţin. Am ajuns de râsul curcilor”, conchide Nicolae Pop, inspector principal cu 30 de ani de serviciu în spate.
Astfel, cine are drum joi la Finanţe, ar trebui să-l amâne până la încheierea protestelor.

DAN BIRTA

Salariile din Finanţe, pe ultimul loc în sistemul bugetar după eliminarea stimulentelor

Salariile din Finanţe, pe ultimul loc în sistemul bugetar după eliminarea stimulentelor

Taguri: , ,


65Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor