Grevă spontană la OTL

8Comentarii
Grevă spontană la OTL
ORADEA – Nici un autobuz nu a ieşit azi dimineaţă pe poarta OTL. Astfel, mii de elevi şi muncitori nu au mai ajuns la timp la şcoală şi la serviciu. VIDEO  Forum

Oradea a fost aproape paralizată de greva spontană a şoferilor de la OTL. Aceştia sunt nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă. La ora 9:00, autobuzele erau aliniate în curtea regiei, iar şoferii erau adunaţi în faţa atelierelor.

Viceliderul de sindicat, Valentin Şereş, spune că a fost şi el suprins dimineaţa când a ajuns la serviciu şi a văzut că şoferii nu ies pe trasee. „Greva este spontană. Ieri am semnat mărirea de salariu cu 15%, deşi oamenii nu erau pe deplin mulţumiţi. Ne-au mai promis o mărire de 10% din decembrie. Ne-am întâlnit şi cu primarul Mihai Groza şi i-am spus cererile noastre, dar ne-a răspuns că mai mult nu se poate”, ne-a declarat Valentin Şereş.

Condiţii

Acesta ne-a mai informat că salariile de încadrare ale şoferilor de la OTL sunt foarte mici, de 870 de lei. Astfel, şoferii sunt nevoiţi să facă multe ore suplimentare pentru a câştiga mai bine. Acest lucru, precum şi condiţiile de muncă, se reflectă în starea de sănătate a şoferilor. „Avem trei şoferi decedaţi în ultimele şase luni, alţii au făcut comoţii cerebrale”, susţine viceliderul de sindicat.

Numărul şoferilor încadraţi la OTL este, de asemenea, mic. De abia sunt 86 de şoferi, la un necesar de circa 120, potrivit lui Şereş.

Corneliu Lupău, directorul regiei, este de părere că greva nu este spontană, iar liderii de sindicat ştiau despre intenţiile şoferilor. „Ieri am semnat mărirea de salariu de 15%, cu care au fost de acord, iar azi spun că nu ştiau de grevă. Mai mult nu pot să le ofer. Au discutat şi cu primarul, dar şi el le-a spus la fel”, ne-a declarat Corneliu Lupău. Acesta recunoaşte că salariile la OTL sunt mici, dar „una este cât se vrea şi alta este cât se poate”. Directorul regiei îl aştepta pe primar, să găsească împreună o soluţie. Şoferii sunt hotărâţi să stea în grevă chiar şi o săptămână, potrivit spuselor acestora.

Până atunci, orădenii stau nedumeriţi în staţii aşteptând autobuzele.

Dan Birtas8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor