Grimus, la inaltime in concertul lor din Timisoara

De Zoltan Varga
Clujenii de la Grimus au susţinut un recital extraordinar în Scottish Pub
Clujenii de la Grimus au susţinut un recital extraordinar în Scottish Pub
Joi seara, clujenii de la Grimus au susţinut un recital extraordinar în Scottish Pub, evenimentul care a adunat laolaltă amatorii de indie – rock din urbe fiind unul cât se poate de bine primit de fanii formaţiei.

Pe parcursul concertului, băieţii au interpretat melodii incluse pe cele două materiale discografice editate până în prezent, dar şi câteva surprize, inclusiv o melodie care va fi inclusă pe următorul album al trupei, programat să apară în primăvara anului viitor. „În acest weekend ne apucăm de înregistrat noul album, care va cuprinde 15 piese. Avem patru piese care n-au intrat pe albumul Egretta şi pe care le mai cântăm mai rar în concerte, dar restul de 11 melodii vor fi în primă audiţie la lansarea albumului.

Primul nostru album a venit după patru ani în care am tot cântat piesele, al doilea a venit iarăşi cu piese testate la public. De această dată, nu vom cânta piesele noi şi concertul de lansare va fi mai fain şi pentru noi, fiindcă e o plăcere în a arăta o piesă pentru prima oară publicului. Ne-am privat de plăcerea asta la celelalte discuri. Vom înregistra tot alături de Adam Whittaker“, ne-a declarat Bogdan Mezofi, solistul trupei. Ca de obicei, vocea trupei a ţinut neapărat să facă o baie de mulţime printre spectatori iar înaintea piesei In your eyes acesta a cântat cu ochelarii unei fane aflate în public.

În plus, o fană a avut ocazia de a dansa alături de acesta, pe scenă, la o piesă. „Anul 2012 a fost fără îndoială, cel mai bun an din istoria trupei. Ne-am mărit pretenţiile, faţă de noi, faţă de locurile unde cântăm, e o evoluţie naturală spre apariţii cântărite. Am început să controlăm chestia asta mai riguros“, ne-a declarat solistul celor de la Grimus. Pe parcursul acestui an trupa clujeană a fost invitată să susţină concerte în cadrul unor festivaluri cu renume ca Exit (Serbia), Sziget (Ungaria), Bestfest Summer Camp (Bucureşti) sau Rock for the people (Cehia), iar în ceea ce priveşte reacţia publicului, Bogdan crede că la festivalurile de afară lumea e „mai lejeră“.

„Când am cântat în Cehia, la ora 1 după amiaza, lumea se comporta de parcă era 9 seara, am avut surpriza să vedem că mulţi oameni ne ştiau versurile, au venit pregătiţi. Afară lumea se bucură de un întreg festival, vor să prindă fiecare moment al lui. În România, chestia asta e încă în dezvoltare“, a precizat solistul trupei. Şi fiindcă tot în acest an Grimus au avut prilejul să cânte în deschiderea unor nume ca Placebo, Roxette sau Red Hot Chilli Peppers, am fost curioşi să aflăm cum e să cânţi pe National Arena, în faţa unui public de peste 40.000 de oameni.

„La Red Hot Chilli Peppers a fost mai puţin emoţionant decât credeam, fiindcă am fost căliţi oarecum la Placebo şi Roxette, plus festivalurile la care am participat. Totuşi, cântarea noastră înaintea celor de la RHCP a fost cireaşa de pe tort, în ultima zi din vară. Lucrurile s-au potrivit perfect. Să ai 40 de mii de oameni în faţa ta, e o senzaţie. La Roxette am spus că vreau mai mulţi oameni, la fel şi la Placebo, iar la RHCP a fost apogeul. Astea sunt cântări care te impulsionează să continui. Sunt concerte pe care le doresc oricăror trupe“, a mai spus Bogdan Mezofi. După bis-ul celor de la Grimus cu piesele Started şi Umbre, distracţia a continuat pe ritmurile amestecate de rezidentul locaţiei Vali Florea.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !