Gripa aviara: 3 pasari infestate in Delta

Gripa aviara: 3 pasari infestate in Delta
3 păsări domestice purtătoare de gripă aviară au fost identificate în judeţul Tulcea – a confirmat cu puţin timp în urmă însuşi ministrul Gheorghe Flutur, într-o conferinţă de presă organizată la Ministerul Agriculturii.

“Au fost identificate 3 pasari purtatoare ale virusului – rog sa fie respectate normele igienico-sanitare, mai ales la copii, sa se spele pe mâini, sa nu atinga pasarile – în localitate am declansat carantina, Ceamurlia de Jos e izolata”, a declarat Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii.

Boala aviara in Ungaria

Posibila epidemie aviara la un abator din Ungaria! Autoritatea pentru sanatate publica a declansat o ancheta la un abator de pasari din sud-estul tarii, unde doi angajati prezinta semnele unei boli aviare, care a provocat deja moartea unei persoane saptamâna trecuta, anunta agentia maghiara de presa.

Ornitoza, care nu are legatura cu gripa aviara, poate aparea la toate speciile de pasari. Virusul se transmite de la pasari la om prin inhalarea secretiilor penelor sau fluidelor nazale. Simptomele includ febra, dureri de cap si de membre.

Autoritatea ungara pentru sanatate publica a ordonat ca angajatii fabricii sa poarte masti de protectie.

Amenintare serioasa

Lumea nu este pregatita pentru o pandemie de gripa aviara. Ajunsa acum si în România, gripa aviara este una din noile probleme ce framânta comunitatea medicala mondiala.

Responsabilii americani în domeniul protectiei sanatatii au declarat ca lumea nu este pregatita pentru a se confrunta cu o pandemie de gripa aviara. O potentiala criza mondiala de sanatate publica este discutata zilele acestea la nivel înalt la Washington.

Realitatea.tv