Gripa aviară ne-a costat 50 de miliarde de lei

Reactualizat la:
Gripa aviară ne-a costat 50 de miliarde de lei
Măsurile de protecţie împotriva gripei aviare au uşurat bugetul statului roman, până în prezent, de aproximativ 50 de miliarde de lei.

La aceste cheltuieli se mai adauga si pierderile suferite de producatorii de carne de pui, ale caror vânzari s-au redus considerabil. Acum, nota de plata se mai încarca si cu fondurile necesare pentru achizitionarea vaccinurilor antigripale.

“Noi am solicitat 10 miliarde pentru despagubirea taranilor la care trebuie sa le ucidem pasarile”, a declarat Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii.

Autoritatea Sanitar Veterinara a primit 40 de miliarde pentru utilaje, echipamente de interventie, deci rezulta 50 de miliarde de lei Cei mai afectati de criza aviara sunt producatorii, pentru care vânzarile de carne de pui scad considerabil, de la o zi la alta.

Scaderea vânzarilor ar putea atrage efecte în lant. Nota de plata creste din nou. În ciuda avertismentelor, producatorii tin sa demonstreze ca produsele existente pe piata nu prezinta nici un pericol pentru sanatate.

Realitatea.tv