Grivei, „coafat” de 60.000 de lei

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
4Comentarii
ADP a investit 60.000 de lei în adăpost
ADP a investit 60.000 de lei în adăpost
La adăpostul de câini comunitari s-a amenajat şi un parc unde pot fi scoşi la plimbare câinii din ţarcuri.

Conducerea Administraţiei Domeniului Public a inaugurat miercuri, cu presă, lucrările de la adăpostul de câini fără stăpân „Grivei”. În opinia directorului Liviu Andrica, cei 60.000 de lei cheltuiţi aduc o creştere a calităţii condiţiilor din adăpost.

Atât pentru câini cât şi pentru publicul vizitator, importantă este amenajarea unui fel de parc îngrădit, de 1.800 de metri pătraţi, cu iarbă şi bănci de odihnă unde pot fi scoşi la plimbare câinii din adăpost. Acesta este plasat imediat lângă aleea de acces pietruită.

Lucrările efectuate sunt pietruirea ţarcurilor de câini, supraînălţarea gardurilor la 2,8 metri, refacerea instalaţiilor electrice şi sanitare, realizarea unor boxe izolator pentru căţelele cu pui, refacerea pardoselii boxelor, înlocuirea vaselor sparte, dotarea cabinetului operator cu ustensile performante şi o masă de operaţii.

De posibilitatea plimbării şi socializării câinilor poate profita oricine, dar numai sâmbăta când este program de vizită. Joia este ziua rezervată adopţiilor.

Parteneriat pentru hrană

Lângă fiecare ţarc s-a plantat câte un arbore, pentru a face umbră animalelor pe perioada arşiţelor. Au făst sădiţi 69 de arbori luaţi din pepiniera oraşului, a spus directorul Andrica.

În opinia acestuia, „cea mai mare realizare constă nu atât în lucrările făcute, cât în încheierea unui parteneriat cu mai multe hypermarket-uri orădene care s-au angajat să ne furnizeze alimente care se apropie de termenul de expirare”. O astfel de colaborare ar putea reduce costurile cu alimentaţia câinilor cu 50%.

Recensământul adăpstului arată că sunt găzduiţi în ţarcuri şi izolatoare 240 de câini, de la preluarea adăpostului la ADP s-au dat spre adopţie 78 de patrupede şi, spune administratorul, Călin Ardelean, au fost eutasiate „până în 15 exemplare, lovite de maşini şi fără posibilitatea de recuperare”.

De pază

Acesta a constatat că animalele de talie mare luate în adopţie ajung, de regulă, la ţară, unde sunt folosite la paza curţilor şi proprietăţilor. Orăşenii preferă câinii de talie mică, mai uşor de găzduit şi mai ieftin hrănit. În izolatorul căţelelor se afla, miercuri, o căţea de talie mică cu mai mulţi pui drăgălaşi, alb cu maro. Animalele de rasă au trecere bună în rândul celor interesaţi să adopte. Îeri, în adăpost, erau mai mulţi metişi de ciobănesc german, două exemplare din această rasă şi un frumos dar bătrân, slab şi foarte calm exemplar din rasa Weimaraner.

Pentru a stimula adopţiile, ADP a lansat o oferta să treansporte gratuit pe o rază de 60 de km animalele adoptate, cu condiţia ca solicitantul să ia măcar două. Administratorul spune că, din păcate, tentativa nu a avut un mare succes, până acum.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor