Gropi de gunoi închise la ţară

1Comentariu
Reprezentanţii APM Bihor au prezentat starea gropilor de gunoi din judeţ
Reprezentanţii APM Bihor au prezentat starea gropilor de gunoi din judeţ
Conform actelor normative în vigoare până în 16 iulie, gropile de deşeuri menajere din mediul rural au trebuit închise. Video: Gropi de gunoi închise în mediul rural  

„Trebuie făcută însă o distincţie clară între sistate şi închidere. Data de 16 iulie a fost data limită de sistare a depunerilor de deşuri în aceste gropi de gunoi”, a precizat Stela Ghitea, reprezentanta Agenţiei de Protecţia Mediului (APM) Bihor. Ulterior şi terenurile pe care au funcţionat gropile de gunoi vor trebui, la rândul lor, ecologizate.

Conform informaţiilor oferite de APM, din cele 91 de administraţii publice din mediul rural, 84 au raportat că au închis spaţiile de depozitare de gunoi menajer la data de 16 iulie. Cinci comune, printre care Remetea, Derna, Sâmbăta şi Zece Hotare, nu au închis total depozitările de gunoi menajer pentru că nu au servicii de salubritate pentru populaţie.

În judeţ există şi cinci oraşe (Săcuieni, Vaşcău, Nucet, Aleşd şi Marghita) cu localităţi suburbane care au raportat că nu deţin în aceste localităţi în prezent depozite active.

Obligaţii

Ale obiective stabilite de Directiva privind depozitatea deşeurilor ar fi ca până pe 16 iulie 2010 cantitatea de deşeu biodegradabil depozitat trebuie redusă la 75% din cantitatea depozitată în anul 1995. De asemenea, trebuie realizate şapte staţii de transfer la Aleşd,Beius, Săcuieni, Ştei, Marghita, Valea lui Mihai şi Salonta.

Reprezentanţii APM vor avea o sarcină dificilă şi anume aceştia vor trebui să depisteze şi depozitele clandestine.

Conform planului de acţiune transmis de Minsisterul Mediului într-o primă etapă, care se va desfăşura în perioada 27 -31 iulie, reprezentanţii APM vor întocmi fişele pentru inventarierea depozitelor de deşeuri care apoi vor fi utilizate în perioada controlului. Etapa a doua, care se va desfăşura în perioada 1-31 august, va consta în verificarea în teren a respectării prevederilor legale. În cea de a III -a etapă vor fi centalizate datele urămând ca în etapa finală verificările să continue la depozitele neconforme.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor