Grup de infractori, anihilat de poliţişti

Grup de infractori, anihilat de poliţişti
LUPENI – Trei tineri din Lupeni care au reuşit, în cursul lunii decembrie 2007, să comită cinci spargeri pe raza municipiului, au fost prinşi de oamenii legii.

Cei trei infractori, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, au reuşit să pătrundă în mai multe garaje şi locuinţe de unde au furat bunuri în valoare de peste 8.000 de lei. Modul de operare era unul foarte simplu. Acţionau în special noaptea, vizând locuinţe sau garaje situate în zone slab iluminate. În timp ce unul dintre ei „stătea de 6”, ceilalţi forţau sistemele de închidere a uşilor de acces şi începeau operaţiunea de golire a încăperilor în care intrau. Aceştia furau bunurile de valoare uşor de transportat (aparatură electronică, scule şi accesorii auto), pe care le valorificau ulterior. Prin această modalitate, au reuşit să spargă, în cursul lunii decembrie, 4 garaje aflate în municipiul Lupeni.

 

De asemenea, în noaptea de 08/09decembrie au pătruns în locuinţa undei femei din localitate, de unde au furat un televizor. Cauzele figurau în evidenţa celor cu autor necunoscut, iar prejudiciul total de 8.450 lei a fost recuperat în proporţie de 80%.
În prezent, cei trei sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedeapsa închisorii între 3 şi 15 ani.


Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă asiguraţi că uşa de acces în locuinţă este solidă şi prevăzută cu cel puţin două încuietori, cu chei diferite, lanţ de siguranţă şi vizor. Montaţi un interfon la intrarea în bloc sau un sistem de închidere la care să aibă acces doar locatarii blocului. Dacă aţi pierdut una dintre chei înlocuiţi imediat încuietoarea. Asiguraţi ferestrele cu gratii metalice, mai ales dacă locuiţi la parter.
Şi cel mai important lucr: anunţaţi imediat oamenii legii atunci când observaţi că persoane străine ies din scările blocului cu bagaje voluminoase sau scot pe ferestrele apartamentelor de la etajele inferioare diverse bunuri. De asemenea, încercaţi pe cât posibil să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul marca, numărul de înmatriculare şi culoarea autoturismului folosit de aceştia.

Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !