Grupa României, fabrică de bani

Reactualizat la:
Grupa României, fabrică de bani
Specialiştii în domeniul economic estimează că în grupa C, a “tricolorilor”, meciurile dintre Franţa, Italia şi Olanda vor genera un câştig de 168 de milioane de euro pentru economia europeană.

Per total, se aşteaptă ca ţările din Europa să aibă un profit de 1,4 miliarde de euro din impactul fotbalistic al turneului final.

Pregătirile pentru Campionatul European din Austria şi Elveţia au intrat în linie dreaptă. Cele două ţări care vor găzdui turneul final au fost alese şi din considerente estetice, având în vedere clima, oraşele şi locurile de petrecere a timpului liber.

Oraşul austriac Innsbruck a fost desemnat de forul fotbalistic european una dintre cele mai atractive gazde pentru meciurile care se vor disputa în grupe. Organizatorii mizează mult pe nebunia pe care fotbalul o creează în rândul locuitorilor, dar şi pe excelenta panoramă oferită de relieful muntos, considerat un punct de atracţie pentru turişti.

Specialiştii în domeniul economiei estimează faptul că turneul final va fi o adevarată industrie de produs bani. Astfel, se aşteaptă ca Euro 2008 să genereze peste 1,4 miliarde de euro pentru economia europeană.

Impactul, estimat la o medie de 42 de milioane de euro pentru fiecare meci din grupe, se va resimţi în numeroase ţări, mai ales în cifrele de afaceri generate de sponsorizări şi de diversele cheltuieli ale spectatorilor, conform estimărilor. Mai mult, se pare că europenii vor cheltui bani mai mulţi pe bilete pentru călătorii şi pentru meciuri, pe băuturi, electronice, jocuri şi pariuri sportive.

De asemenea, parteneriatele şi publi-citatea vor genera câştiguri mari. Interesant este şi faptul că grupa echipei naţionale a României va fi una dintre cele mai mari fabrici de bani de la Euro. Astfel, în grupa C, a “tricolorilor”, meciurile Franţa – Italia, Olanda – Franţa şi Italia – Olanda vor genera 168 de mili-oane de euro pentru economia euro-peană.

Cum febra fotbalului îi va prinde în mreje pe toţi, microbişti sau mai puţin microbişti, chiar şi hipermarketurile s-au pregătit temeinic. Directorii unor centre comerciale din România au hotărât să vină în întâmpinarea clienţilor care, veniţi la cumpărături, nu vor să piardă nici un meci de la Euro. Astfel, în unele dintre hipermarketuri vor fi amplasate ecrane pe care cumpărătorii pot vedea imagini în direct de la turneul final.

-Meciul de deschidere e programat la 7 iunie, la Basel
-Finala are loc la Viena, la 29 iunie
-Partidele vor fi găzduite de opt stadioane, patru din Elveţia şi patru din Austria (Geneva, Basel, Berna, Zürich, respectiv Viena, Innsbruck, Salzburg, Klagenfurt)
-Comitetul de organizare al Euro a primit până în prezent peste 8,7 mi-lioane de cereri de bilete din 142 de ţări pentru cele doar 1,05 milioane tichete disponibile
-Pentu cele 5.000 de locuri de vo-luntari, s-au primit aproape 11.000 de cereri din peste 130 de ţări
-Organizarea Euro 2008 costă 215 milioane de euro, acesta fiind cel mai scump turneu final din istorie, cu 36 de milioane de euro mai mult decât precedenta ediţie din 2004
-Cu 184 milioane de euro vor fi recompensate federaţiile calificate, faţă de 129 de milioane de euro care s-au dat la Europenele din 2004
-Dacă va câştiga toate meciurile, naţionala campioană europeană va primi 23 de milioane de euro
-Fiecare din cele 16 federaţii calificate la turneul final va primi ca primă 7,5 milioane de euro
-În faza grupelor, o victorie e re-compensată cu un milion de euro, iar remiza cu 500.000 de euro
-Pentru “sferturi”, fiecare echipă va primi câte 2 milioane de euro
-3 milioane de euro vor încasa semifinalistele
-4,5 milioane de euro se vor acorda finalistei
-7,5 milioane de euro va intra în contul câştigătoarei competiţiei

Adidas a pregătit o minge originală, foto dreapta, pentru Campionatul European din Elveţia şi Austria. Adidas Europass este un balon care îmbină designul clasic cu ultimele inovaţii. Producătorii promit că noua minge se va comporta la fel, indiferent de vreme. Fotbaliştii vor putea controla mingea mai bine, iar forţa şutului se va dispersa în mod egal. Materialul din care este făcută mingea va fi în avantajul portarilor, care vor putea reţine balonul mai uşor.
Sursa: Click.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !