Grupuri vulnerabile din Timis, pregatite sa intre pe piata muncii

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
Proiectul prevede oferirea de locuri de munca pentru 22 de persoane
Proiectul prevede oferirea de locuri de munca pentru 22 de persoane
Un proiect de peste două milioane de lei va oferi şansă la muncă unui număr de 220 de persoane vulnerabile din Timiş. Consiliul Judeţean Timiş a aprobat participarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului la proiect şi alocarea unui procent din resursele financiare necesare.

130 de persoane cu dizabilităţi din satele şi oraşele Timişului, 70 de persoane de etnie romă din Satchinez şi Checea, 25 de tineri din centrele de plasament din Timişoara şi Găvojdia şi 30 de specialişti ai administraţiei publice locale, care lucrează cu persoanele din categorii vulnerabile, vor beneficia de formare şi pregătire în cadrul proiectului intitulat Participarea pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile din judeţul Timiş.

Practic, votul acordat de consilierii judeţeni dă startul acestui proiect care va dura 2 ani şi va avea ca obiectiv educarea şi formarea acestor persoane pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă. „Obiectivele specifice ale proiectului vizează dezvoltarea unui program specializat de intervenţie integrată pentru facilitarea inserţiei profesionale a persoanelor provenite din categorii vulnerabile (..), dezvoltarea competenţelor profesionale specifice ale membrilor grupului ţintă, prin furnizarea de servicii de calificare sau recalificare, precum şi programe de formare în tehnologia informaţiei, competenţe sociale şi civice, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi de activitate profesdională pentru aceste persoane”, se arată în proiect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !