Guiness Book de Oradea la Medicină

7Comentarii
Guiness Book de Oradea la Medicină
Cele trei zile de efervescenţă medicală ocazionată de organizarea celei de-a XIX-a ediţie a Zilelor Medicale Orădene au fost declarate închise sâmbătă, la ora 16:00.

Cea mai mare realizare a acestei ediţii ZMO este, dincolo de decernarea titlului de Doctor Honoris Causa savantului Gheorghe Benga şi de prezenţa unor personalităţi importante din viaţa medicală românească, implicarea majoră a studenţilor.

Motiv pentru care ceremonia de sâmbătă a fost dedicată lor, de către decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, dr. Gheorghe Bumbu şi principalul organizator al ediţiei ZMO 2010, dr. Ligia Burtă.
Decanul a precizat că “feed-backul este cel care contează”, motiv pentru care a analizat aportul studenţilor la ZMO 2010. Dr. Burtă a informat că în cele trei zile au fost implicaţi cu lucrări şi cursuri 600 de cadre medicale şi studenţi şi au fost prezentate în jur de 700 de cursuri, prezentări orale, postere. De reţinut că numărul studenţilor ce au prezentat lucrări la ZMO a fost cu mult mai mare decât cel de anul trecut. De joi până sâmbătă, site-ul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, care deţinea şi secţiunea ZMO 2010 a ţinut la curent participanţii cu derularea evenimentelor. Vineri seară însă, site-ul s-a blocat, fiind prima dată când numărul accesărilor a ajuns la 50accesări/minut.

Excelenţă pentru Cluj

Dr. Burtă şi dr. Bumbu au apreciat că multe dintre lucrările prezentate i-au impresionat într-atât încât s-au gândit să instituie un fel de Guiness Book la FMF Oradea.

Profesorii au decis acordarea unui premiu de excelenţă “George Simu” (regretatul savant român din Târgu Mureş, cu realizări majore în domeniul anatomo-patologiei şi histopatologiei) studentului Călin Popa, de la Facultatea Iuliu Haţeganu din Cluj Napoca, alţi studenţi orădeni au primit premiul la secţiunea “video sesion”, iar studenţii proaspăt intraţi în anul IV de la Farmacie, coordonaţi de dr. Diana Pelea şi dr. Ligia Burtă, au fost recompensaţi cu premiul pentru originalitate întrucât au reuşit să publice un adevărat manual de specialitate: “Imunologie. Aplicaţii practice”. Cu aplauze au fost recompensaţi şi studenţii şi cadrele care s-au ocupat de organizarea ZMO.

O.Ş.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor