Gunoierii au negociat cu directorii

2Comentarii
Gunoierii au negociat cu directorii
În urma protestului de vineri a lucrătorilor RER, aceştia au primit jumătate din al XIII-lea salariu.

Gunoierii de la RER Ecologic Service au primit vineri după-amiaza echivalentul a jumătate din cel de-al XIII-lea salariu. Vineri după-amiaza a avut loc cea de-a doua serie de negocieri între conducerea firmei şi reprezentanţii angajaţilor, după ce aceştia au protestat în curtea în instituţiei refuzând să muncească mai multe ore şi cerându-şi drepturile salariale.

„Nu am putut acorda al XIII-lea salariu aferent anului 2009, întrucât acesta se dă în anul următor. Le-a dat în schimb o primă echivalentă cu jumătate din salariul de încadrare a fiecăruia”, ne-a declarat Gabriela Mălinaş, directoare pe probleme de marketing, a operatorului de salubrizare.

În ceea ce priveşte orele suplimentare, acestea vor fi repartizate echilibrat fiecărui muncitor, de către şefii de secţii. „Nu e normal ca unii să nu aibă deloc ore suplimentare, ca până acum iar alţii să facă 40 de ore lunar în plus”, a subliniat directoarea.

 

Promisiuni pentru navetişti

 

Cât despre suportarea cheltuielilor de transport, în cazul navetiştilor, aceştia au şanse să primească integral banii. Iniţial conducerea RER Ecologic Service, recent instalată, a diminuat decontarea cheltuielilor de transport pentru navetişti, de la 100% la 70%, minimum prevăzut de contractul colectiv de munca, din considerente financiare.

„Totuşi vom încerca să găsim o posibilitate de a plăti integral aceşti bani, cu atât mai mult cu cât nu este vorba de o sumă mare, iar navetiştii nu sunt numeroşi”, a precizat directoarea de marketing a firmei.

Reprezentanţii angajaţilor nu au putut însă semna nici un protocol cu conducerea unităţii, dat fiind că nu au nici o calitate, ei fiind aleşi ad hoc. Cei desemnaţi oficial în calitate de reprezentanţi ai angajaţilor nu au participat la protestul de vineri. „Le-am recomandat să se organizeze, să îşi facă un sindicat şi le-am propus să le punem la dispoziţie sala de şedinţe a firmei pentru întâlniri”, a afirmat Gabriela Mălinaş.

Mălina Pop

Protest la RER Ecologic2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor