Gunoiul Clujului, parcul orădenilor

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
4Comentarii
Gunoiul Clujului, parcul orădenilor
Cu regret nedeclarat oficial de edili, relația Eco Bihor – Primăria Cluj Napoca, pe partea de depozitare de gunoi în halda orădeană, a lua sfârșit. Municipalitatea din județul vecin și-a aflat o rezolvare temporară a problemei mai aproape de casă, pentru cei trei ani până la inaugurarea unei halde ecologice în Cluj.


După muntele de gunoi depus de clujeni în curte la Eco Bihor, și orașul va avea un câștig. În contul a 100.000 de euro, firma amenajează un spațiu verde cu teren de joacă pentru copii, în strada O. Goga, pe locul fostului poligon auto, în cadrul unuin așa numit proiect de responsabilitate socială.

Banii provin din profitul făcut de firma de depozitare și selectare a deșeurilor. Tariful pentru clujeni a fost similar cu cel practicat la Oradea, dar procesarea deșeurilor s-a plătit diferit.

„Dând dovadă de responsabilitate socială, firma a reinvestit în municipiu veniturile suplimentare realizate în urma prelucrării acestor deșeuri, venituri care sunt utilizate pentru dezvoltarea unor zone verzi. Totalul acestor investiţii ale Eco Bihor se ridică la aproximativ 100.000 de euro.
Până în prezent fost realizată zona verde de lângă Oradea Plaza, prin amenajarea gazonului şi a sistemului de irigaţii lângă linia de tramvai. În perioada următoare, vor mai fi realizate şi trei complexe de aparate de fitness în aer liber – în Parcul Brătianu, pe malul drept al Crişului Repede (zona Sovata) şi în Parcul Seleuş, fiecare dintre ele cuprinzând pavaj de cauciuc, borduri şi echipamente street-fitness.

De asemenea se va realiza un aliniament de gard viu pe Şoseaua Borşului, între şosea şi linia de tramvai, pe partea dreaptă, la ieşirea din Oradea.

Complexele şi aliniamentul de gard viu vor fi realizate până la sfârşitul lunii noiembrie”, a zis primarul Ilie Bolojan.

Investiții din două surse în O. Goga

Obiective realizate prin bugetul local în anul 2015:

1. 2 terenuri de sport – 3 de baschet + unul de fotbal, fiecare având o suprafaţă de 1152 mp + 1 teren de joacă pentru copii.

2. Alei şi accese la terenuri şi parcări – 641mp

3. Trotuare – 258 mp

4. Parcări – 679 mp, cca. 50 locuri

5. Ţarc pentru câini

Valoare lucrări = 724.583 lei

B. Lucrări realizate în parcul O. Goga, cu sprijinul ECO Bihor

1. Spaţiu verde

– sistem de irigaţii pe toată suprafaţa parcului

– plante: 40 arbori de talie mare

– gazon: 10.000 mp

– întreţinere 2 ani

2. Loc de joacă copii

– pavaj cauciuc roşu

– echipamente de joacă

– montaj echipamente

Valoare lucrări: 186.796 lei .4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor