Guveranța Kiwanis România aleasă din Oradea

De Simona Drimbău
Imagine de la Gala Kiwanis
Imagine de la Gala Kiwanis
În perioada 19-21 octombrie, Oradea a fost gazda unui eveniment cultural de excepție.

Este vorba de Passation, ceremonia transferului însemnelor către noul guvernator Kiwanis România, în persoana dnei prof. dr. Iuliana Păcurar, președinte fondator al Kiwanis Art Oradea. Gala organizată cu această ocazie, la care au participat kiwanieni din străinătate și din toată țara, a avut loc sâmbătă seara la Continental Forum Oradea.

Kiwaniană din 2003, când s-a înființat primul club Kiwanis la Oradea, Iuliana Păcurar a adus unicitate în Kiwanis Internațional, prin crearea unui club ce sprijină copiii și tinerii inzestrați cu talent artistic, prin acordarea de burse pentru participarea la diferite concursuri și organizarea unor cursuri și evenimente inedite pentru copiii talentați (concerte, expoziții, recitaluri de poezie).

„Deviza mea este «Solidaritatea în sprijinul copiilor». Îmi doresc să spijinim creșterea, dezvoltarea sănătosă și armonioasă a copiilor și să implicăm voluntarii Districtului Provizoriu Kiwanis România în acțiuni care să ducă la construirea unor comunități mai atente la nevoile materiale și spirituale ale copiilor” a spus Iuliana Păcurar, guvernatorul Kiwanis România pentru anul 2018-2019.

Oaspeţi de seamă

Printre oaspeții de seamă ai Federației Kiwanis Europa prezenți la Gala de Passation s-au numărat vicepreședintele Christian Decorte și responsabilul pentru Europa al Children Found, Filip Delanote.

„Sunt foarte mulțumit de echipa din România. A făcut foarte mult pentru creșterea Kiwanis la nivel european. Un bun kiwanian înseamnă să fii aproape de membrii Kiwanis, care îți devin prieteni, de copiii pe care îi ajutăm, înseamnă înțelegere, respect, acceptarea ideilor celorlalți” a zis Christian Decorte.

Ceremonia transferului însemnelor a debutat cu un deosebit moment artistic susținut de tineri pianiști, violonști, flautiști, dar și printr-o expoziție de artă plastică. Eforturile constante ale copiilor au fost premiate apoi de Kiwanieni.

„Servim copiii lumii. Încerc să fac asta ca fiind parte din viața cotidiană, toți suntem o mare familie care ajută copiii, inclusiv cu probleme” a declarat Filip Delanote.

La eveniment au fost de asemenea prezenți Pier Dragousseau, din partea clubului parrain France-Monaco, Genevieve Donet – Monteagud, responsabila districtului parrain pentru România și Roger Villaume vicepreședinte al districtului France-Monaco.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !