Guvernul a alocat un milion de lei pentru Institutul "Cantacuzino"

Guvernul a alocat un milion de lei pentru Institutul "Cantacuzino"
Guvernul a alocat, miercuri, un milion de lei pentru Institutul “Cantacuzino” din Capitală, suma urmând să fie utilizată la achiziţionarea de echipamente şi utilaje pentru modernizarea şi dotarea liniilor de fabricaţie a vaccinurilor contra gripei şi tuberculozei, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Banii provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia guvernului.

Din fondurile repartizate, Institutul va putea achiziţiona sistemul de producere apă de uz injectabil care va deservi linia de vaccin gripal și linia de vaccin BCG, sistemul de monitorizare on-line parametrii camere curate şi parametrii echipamente cu înregistrare şi unităţile de filtrare aer autonome LAF MOBIL, filtre cu sistem IVAC, monitor unităţi viabile, precizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

În această perioadă,Institutul de Cercetare-Dezvoltare “Cantacuzino” implementează un Plan de măsuri corective de remediere a neconformităţilor la liniile de producţie a vaccinurilor. Planul de măsuri are ca termen de finalizare 15 aprilie şi vizează o serie de lucrări de remediere a unor deficienţe, mai precizează ministerul.

Agenţia Naţională a Medicamentului a asigurat conducerea Ministerului Sănătăţii că, dacă acest plan de măsuri va fi dus la îndeplinire, va putea elibera institutului autorizaţia de fabricaţie, mai spun reprezentanţii ministerului.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie “Cantacuzino” este singurul producător la nivel naţional de vaccinuri incluse in Programul naţional de imunizare.

Pe 8 februarie, Agenţia Naţională a Medicamentului i-a ridicat Institutului “Cantacuzino” licenţa de producere a vaccinurilor, pentru că nu erau respectate normele europene. Conducerea institutului a a dat ca termen data de 15 aprilie pentru finalizarea lucrărilor de modernizare în vederea reacreditării.

Sursa NewsIn0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !