Guvernul a hotărât mărirea salariului unora dintre clerici

2Comentarii
Guvernul a hotărât mărirea salariului unora dintre clerici
“Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui”. Aşa sună una din fericirile biblice. Ţinând cont de ea – mai mult sau mai puţin – Guvernul a hotărât mărirea cu 25% a salariului clericilor care lucrează în zone greu accesibile, dar şi pentru căpeteniile bisericii.

Aşadar, de generozitatea Guvernului beneficiază şi un preot de la un schit rupt de lume, dar şi patriarhul Daniel.

Potrivit hotărârii guvernamentale, personalul clerical din unităţile de cult cu venituri reduse, din mediul rural, va beneficia de o mărire cu 25% a salariului. Sunt considerate unităţi de cult cu venituri reduse cele care îndeplinesc cel puţin două din următoarele condiţii: se află într-o zonă de sărăcie extremă, într-o zonă izolată sau una în care se produc frecvent calamităţi naturale, ori dacă enoriaşii sunt -în principal – persoane în vârstă.

Salariile vor creşte astfel cu până la 733 de lei, în cazul studiilor superioare, iar pentru cei cu studii medii, cu până la 537 lei.

Proiectul Guvernului nu-i uită pe capii bisericii. Salariul patriahului ortodox va ajunge la aproape 8.000 de lei. Un Arhiepiscop Major sau Mitropolit va câştiga 7.366 de lei, iar un episcop-Vicar patriarhal 6.343 de lei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor