Guvernul ar putea aproba luni îngheţarea angajărilor la companiile de stat în 2010 şi 2011

Guvernul ar putea aproba luni îngheţarea angajărilor la companiile de stat în 2010 şi 2011
Ordonanţa de Urgenţă ce introduce normele de aplicare a Legii unitare a salarizării cuprinde o serie de articole din Ordonanţa 34/2009, ce vizează îngheţarea angajărilor în companiile publice şi reducerea semnificativă a angajărilor în sistemul bugetar, pentru încadrarea în ţintele convenite cu FMI.

“Ultima formă a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru implementarea Legii unitare a salarizării elaborat de Ministerul Muncii prevede includerea în textul actului normativ a articolelor 21, 22, 24 şi 26 din ordonanţa de urgenţă 34/2009 privind reducerea unor cheltuieli din sistemul public şi specifică faptul că aceste articole vor fi în vigoare până la sfârşitul anului 2011″, a declarat luni, pentru NewsIn, secretarul de stat în Ministerul Muncii Valentin Mocanu.

“Am ales să mergem pe varianta îngheţării angajărilor în companiille de stat şi a reducerii semnificative a angajărilor în tot sistemul public, pentru a nu mai da afară personalul bugetar. Mergem pe reducerea naturală a numărului angajaţilor de la stat, astfel încât să ne încadrăm în ţintele de cheltuieli convenite cu FMI în 2010 şi 2011″, a precizat Mocanu.  

Sursa: news in0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !