Guvernul italian renunţă la decretul privind expulzările

Reactualizat la:
Guvernul italian renunţă la decretul privind expulzările
Presa din Italia susţine că guvernul de la Roma va anunţa astăzi renunţarea la decretul de lege care facilitează expulzarea cetăţenilor europeni, adoptat la scurt timp după uciderea Giovannei Reggiani. Principalul suspect pentru crimă este românul de etnie romă, Romulus Mailat.

Jurnaliştii italieni susţin că decizia a fost luată deoarce nu mai este timp pentru ca documentul să fie revizuit şi adoptat în Parlament, înainte de expirarea termenului legal – 31 decembrie. Pentru ca expulzările făcute deja să nu intre în ilegalitate, un membru al Camerei Deputaţilor a anunţat că Guvernul va înlocui decretul de siguranţă cu un alt text, care va conţine normele esenţiale.

Executivul de la Roma a fost aproape obligat să renunţe la decret, după ce Preşedinţia a anunţat vă lansa o examinare serioasă şi riguroasă a textului, în special a normelor antidiscriminare. Un alt factor a fost diviziunea dintre stânga radicală şi moderaţii din coaliţia lui Prodi.

Decretul de lege privind expulzarea cetăţenilor comunitari a intrat în vigoare la 2 noiembrie, după adoptarea sa în Consiliul de Miniştri şi a fost adoptat de Senat, dar are nevoie de aprobarea ambelor Camere ale Parlamentului pentru a deveni lege. Documentul, în baza căruia zeci de români au fost eoulzaţi până acum, a provocat tensiuni între Roma şi Bucureşti şi a declanşat o adevărată dezbatere în organismele comunitare. Comisia Europeană a insistat asupra faptului că expulzarea străinilor care sunt cetăţeni europeni nu poate fi decât individuală şi trebuie să poată face obiectul unui recurs.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !