Guvernul o dă la-ntors

2Comentarii
Guvernul o dă la-ntors
BUCURESTI – Ministerul Muncii vrea să elimine printr-un alt ordin prevederile discutabile din punct de vedere al interpretării cuprinse în Ordinul ministerial emis în 8 februarie 2008 referitor la taxele pe venit.

Prevederile care sunt controversate vor fi eliminate printr-un alt Ordin care va fi emis, joi de ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a anunţat demnitarul, miercuri seară, într-o conferinţă de presă.

Decizia emiterii unui nou ordin pentru eliminarea acestor prevederi a fost luată de comun acord cu reprezentanţii Camerei Deputaţilor.

Exceptate

Vor fi exceptate de la impozitare cadourile în bani oferite în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor cu ocazia Paştelui, zilei de 1 Iunie, Crăciunului şi al sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor de 8 Martie sau cu alte ocazii. De asemenea nu vor mai fi impozitate sumele primite în baza unor convenţii civile de prestări de servicii sau contracte de colaborare. Ministrul Paul Păcuraru a mai declarat că vor fi scutite de impozitare şi unele venituri în natură respectiv utilizarea oricărui bun, inclusiv al unui vehicul de orice tip, din patrimoniul afacerii în scop personal, contravalarea chiriei sau a unei părţi din aceasta şi utilităţile suportate de către angajator, cazare, hrană, îmbrăcăminte, personal pentru munci casnice, precum şi alte bunuri sau servicii oferite gratuit sau la un preţ mai mic decât preţul pieţei.

Prin ordinul care va fi emis joi vor fi scutite de contribuţiile de asigurări sociale şi împrumuturile nerambursabile, anularea unei creanţe a angajatorului asupra angajatului, abonamentele şi costul convorbirilor telefonice, permisele de călătorie pe orice mijloc de transport folosite în scop persona, dar şi primele de asigurare plătite de către suportator pentru salariaţii proprii sau alt beneficiar de venituri din salarii la momentul plăţii primei respective, altele decât cele obligatorii.

Întrebat dacă aceste prevederi ar putea fi din nou în vigoare începând cu 2009 ministrul a precizat că acestea ar putea fi aplicate atunci când Codul fiscal se va aplicat cu rigoare în România.

“Noi ne-am făcut datoria, singura vină pe care o avem ţine de rigurozitatea cu care am încercat să aplicăm Codul fiscal. Codul fiscal nu l-am inventat şi nu l-am descoperit noi, dar decât să permitem interpretări denaturate prefer să renunţ”, a explicat ministrul.

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor