Guvernul sa închida magazinele de vise!

4Comentarii
Guvernul sa închida magazinele de vise!
În încercarea de a limita activitatea magazinelor care vând produse halucinogene, euforice, sedative sau stupefiante, consilierii locali au dat faţă cu complexitatea situaţiei.

Cum legea permite ceea ce ei ar vrea să interzică, aleşii au votat un proiect de hotârâre care reaşează integral modul de autorizare a aşa numitelor magazine de vise. În acelaşi timp, consilierii au căzut de acord să ceară implicarea Ministerului Sănătăţii în lupta contra acestor magazine. Au votat şi proiectul, în forma propusă. Cu ce succes, rămâne de văzut…

Comisie specială

Pentru început, juriştii Municipalităţii propun asamblarea unei comisii speciale, formate din specialişti, care să conceapă un regulament pentru reaşezarea modului de autorizare a activităţii. Din comisie fac parte specialişti şi inţiatorii proiectului, Bogdan Hossu şi Szabo Jozsef. „Asta înseamnă legimitizarea, crearea unui cadru de legalitate pentru acţiunile viitoare”, a ţinut să explice Ionel Vila, secretarul Consiliului local, cu precizarea că „orice hotărâre luată aici, care nu respectă legea, e lovită de nulitatea absolută”.

Vor o lege

Cum cadrul legal permisiv a dus la apariţia magazinelor de vise, aleşii consideră că ar fi şi treaba Guvernului să combată femomenul. „Propun să transmitem Ministerului Sănătăţii cererea să facă o lege cu aşa ceva”, a solicitat liberal-democratul Nicuşor Lepădatu, primind acordul colegilor de masă ovală din Sala Mare. „Numai o lege organică poate interzice comercializarea acestor produse”, crede şi udemeristul Iulius Delorean.

Conştienţi sau nu de viabilitatea proiectului, aleşii l-au votat în forma propusă. Conform acestuia, se interzice comercializarea şi distribuirea gratuită a produselor din etnobotanice în magazine aflate la mai puţin de 1.000 de metri de unităţi de învăţământ de toate gradele, cămine sau locuri de cazare pentru elevi şi studenţi, cantine, instituţii de cultură, tabere şcolare, baze sportive, parcuri, lăcaşe de cult, instituţii publice, locuri de agrement sau distracţie, gări sau autogări. Aplicarea HCL cade în sarcina poliştilor comunitari şi a funcţionarilor din Primărie. Amenzile sunt cuprinse între 5.000 şi 15.000 de lei dar se poate ajunge şi a suspendarea autorizaţiei pe termen nedeterminat sau chiar anularea acesteia.

„Dacă aş fi în locul oricărui vânzător de aceste materiale, aş acţina Primăria în instanţă, în contencios administrativ, şi aş câştiga”, şi-a expus Delorean concluzia asupra proiectului propus…

Cristina Ghilea4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor