Guvernul vrea să elimine sporurile de doctorat pentru profesorii din preuniversitar

Guvernul vrea să elimine sporurile de doctorat pentru profesorii din preuniversitar
Guvernul propune, într-un proiect de ordonanţă de urgenţă care va fi discutat joi, la Ministerul Muncii, eliminarea sporului de doctorat la profesori, măsură considerată de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) ca dăunătoare pentru pregătirea cadrelor didactice.

Proiectul respectiv, denumit “Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora precum şi alte măsuri în domeniul bugetar”, prevede eliminarea sporului 15% pentru cadrele didactice care au titlul ştiinţific de doctor

“Această măsură va fi discutată joi la Ministerul Muncii şi completează Legea 330/2009 privind salarizarea unitară a bugetarilor. Bineînţeles că nu suntem de acord cu o astfel de propunere, care elimină ceea ce, până acum, aducea în preuniversitar personal bine pregătit, pentru un învăţământ de calitate”, a comentat, pentru NewsIn, secretarul general al FSLI, Liviu Pop.

Legea salarizării unitare a bugetarilor, unul din cele mai controversate proiecte legislative din ultimii ani, cel puţin din punctul de vedere al angajaţilor din învăţământ, a intrat în vigoare la 1 ianuarie, anexe la această lege urmând să fie discutate până la 30 iunie. Legea prevede, în principal, ca sporurile şi alte indemnizaţii ale bugetarilor să fie incluse în salariul de bază, alte sporuri urmând să fie acordate în limita de 30% din salariul de bază. 

Personalul din învăţământ şi profesorii debutanţi rămân în continuare cei mai prost plătiţi din sistemul bugetar, cu un corficient de salarizare pornind de la 1,65, potrivit Legii salarizării unitare. Angajaţii din educaţie sunt nemulţumiţi şi de faptul că numeroase sporuri eliminate, cum ar fi salariul de merit sau sporul pentru mediul rural, nu au fost introduse în salariul de bază.

Sursa: newsin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !