Gyuri Pascu în trei ipostaze

Gyuri Pascu în trei ipostaze
Chanson Cafe a fost în acest weekend gazda unui triplu eveniment purtând marca Ioan Gyuri Pascu. Pe lânga lansarea noului sau CD, o selectie a celor mai bune balade ale sale, intitulata sugestiv „12 ani, 12 balade”, cunoscutul cântaret si umorist, membru al celebrei trupe „Divertis”, ne-a dezvaluit si o alta latura a sa, cea de scriitor.

Lansarea cartii sale, „În cautarea armoniei”, a coincis în mod fericit cu prezentarea celei mai recente productii muzicale. Cartea este, dupa cum marturiseste chiar autorul, „o adunare de învataminte trase de mine pe drumul anevoios al vietii pamântesti”.

Nu este exclus ca multi dintre cititorii acestei carti sa îsi regaseasca propriile reflectii în rândurile scrise de proaspatul aspirant la calitatea de scriitor.

Piese proprii si împrumutate

Si cum se spune ca toate lucrurile bune vin câte trei, ziua de vineri s-a încheiat, respectiv cea de sâmbata a început, cu un concert live Ioan Gyuri Pascu, acompaniat, ca de obicei, de The Blue Workers.

Cunoscute fiind calitatile de showman ale protagonistului evenimentului, este de prisos sa mai amintim ca atmosfera din clubul oradean care a gazduit tripticul de manifestari a fost una de exceptie.

Alternând piesele proprii, poate putin prea siropoase pentru cei obisnuiti cu un Gyuri haios si ironic, cu cover-uri care au dinamitat atmosfera, mergând pâna la transformarea meselor în ringuri improvizate de dans, Pascu a reusit sa ofere înca o mostra de profesionalism publicului oradean.

Extrem de adevarate si gustate de public au fost si probele de virtuozitate oferite de instrumentistii trupei The Blue Workers, în special de chitaristul solo al „proletarilor albastri”.

Valentin Buda