Hai cu excedentul la „epavă”

Hai cu excedentul la „epavă”
Consiliul Județean are un excedent de 100 de milioane de lei, bani necheltuiți în anii precedenți. Bodea anunță că Județul se apucă de treabă, la fosta Policlinică mare. În sfârșit!

„Stăm bine financiar. Avem o sumă frumușică pentru a începe anul bugetar 2019”, precizează vicele Traian Bodea, care are în subordine Direcția Economică a Județului.

Întrebat de unde vine acest excedent uriaș, Bodea a invocat fondurile nerambursabile primite de Consiliul Județean pe proiecte retrospective, precum și „procedurile legale greoaie”, care ar fi împiedicat administrația județeană să implementeze ca la carte anumite investiții. Prin urmare, a rămas cu banii.

Chiar dacă are banii în buzunar, neavând încă buget pe 2019, CJ Bihor nu-i poate cheltui încă.

Casă nouă pe ruine

Au excedent. Ce vor să facă cu banii? „Dorim ca în 2019 să începem foarte multe proiecte”, anunță Bodea. Consiliul Județean s-a hotărât să ia, finalmente, taurul de coarne în ceea ce privește clădirea-epavă a fostei Policlinici mari. Aceasta ar urma să devină o Casă a județului, devenind sediul Consiliul Județean. „Vom începe proiectarea și licitarea execuției pentru Republicii nr. 35. Avem o estimare care spune că investiția costă 27 de milioane de lei”, spune Bodea.

Și parcurile industriale din județ vor înghiți bani. CJ Bihor se chinuie de ani buni să pună pe picioare parcuri industriale la Tileagd, Săcueni și Tămășeu: „La Tileagd se lucrează deja la infrastructură. Ieri am trecut pe acolo, se lucrează accelerat, constructorul a adus utilaje pe șantier. Dorim să lansăm procedurile de adjudecare pentru Săcueni și Tămășeu”.

CJ va prinde bani în buget și pentru noua clădire a Centrului de la Cighid, comuna Ciumeghiu. „Vom demara proiectarea și execuția acestei clădiri. Este o investiție de 8 milioane de lei”, transmite vicele.

Drumul blocat în plen

Din fonduri proprii, CJ Bihor vrea să demareze și investiția pe DJ 795 Salonta – Tinca. „Cu alte cuvinte, vom face tot posibilul ca proiectele fără altă sursă să le demarăm din surse proprii – vezi cazul proiectelor retrospective”, explică Bodea. Totuși, această investiție este blocată în plenul Legislativului județean, de Opoziția PNL. Liberalii spun că Municipiul Salonta, condus de UDMR, este principalul beneficiar al proiectului, în detrimentul Tincăi. „Ne împiedicăm pentru două conducte de canalizare pluvială. Este artificiul găsit de ei. Dar eu cred că vor vota, până la urmă. Drumul respectiv este într-o stare destul de proastă și obligatoriu trebuie reabilitat”, insistă vicele. În fine, Bodea spune că este nemulțumit de starea drumurilor județene, însă este mulțumit, dacă e să compare ce a făcut actuala echipă de la CJ cu ceea ce au făcut liberalii, până în 2016. „Drumurile județene erau mult mai proaste decât sunt acum. Până la finalul mandatului vom face dublu decât se făcuse în cele două mandate anterioare”, declară Bodea, invocând „moștenirea dezastruoasă”.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor