Hala de carne aşteaptă clienţii

ORADEA – De joi, orădenii pot să-şi cumpere carne de la Hala de carne din Piaţa Cetate în condiţii civilizate. După o pauză de circa două luni, hala a fost deschisă în 2 august pentru cumpărători.

„De abia am asteptat sa se deschida, pentru ca ma aprovizionez de aici
de multi ani si cunosc macelarii”, spune Petre Pasca. Macelarii sunt si
ei multumiti de conditiile care li s-au creat si nu le vine sa creada ca nu
le va fi marita chiria. „A trecut cam greu concediul acesta.

Este bine ca s-a terminat, pentru ca s-au terminat si banii. Altfel lucram
în conditiile acestea, cu aer conditionat, cu vitrine frigorifice”,
zice Maria C., una dintre vânzatoarele din hala. Dupa terminarea lucrarilor,
Hala de carne a fost autorizata de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta
Alimentelor (DSVSA) Bihor.

La fel si macelarii, au fost înregistrati si ei, fiecare în parte
la DSVSA Bihor. „Prin autorizatia nr. 398/26 iulie 2007, Hala de desfacere
carne din Piata Agroalimentara Cetate a fost înregistrata la Directia
Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bihor”, ne-a
declarat Ioan Hirte, directorul RAPAS.

Lucrari si norme UE

Lucrarile de reabilitate au fost efectuate în regie proprie a precizat
Hirte, care a enumerat apoi lucrarile efectuate. „A fost reabilitata reteaua
de canalizare si redimensionate conductele de drenaj. S-au executat lucrari
la reteaua interna de apa potabila prin adaptarea acesteia la numarul de chiuvete
suplimentate.

S-au construit vestiare pentru barbati si femei, cu dotari adecvate, permitându-se
astfel accesul personalului de lucru printr-un filtru”, a subliniat directorul
RAPAS.

Hala a fost compartimentata prin gruparea si delimitarea activitatii de comercializare
la doua – trei vitrine frigorifice, dupa caz. „Fiecare compartiment beneficiaza
de facilitatile necesare: chiuveta, sterilizator de cutite, delimitarea între
compartimentele de vânzare facându-se prin panouri de material plastic”,
ne-a declarat Ovidiu Popa, medic veterinar sef la Circa DSVSA Piata Cetate.

Acesta a adaugat ca Hala de carne, astfel reabilitata, se apropie de normele
Uniunii Europene în domeniu. „Temperatura din hala de de 15 – 20
°C. Prin înregistrarea ca persoane fizice la DSVSA Bihor, responsabilitatea
totala a introducerii pe piata a unei carni proaspete, revine în totalitate
macelarilor”, a specificat Ovidiu Popa.

Dan Birta



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !