Halatele albe si oamenii legii, la protest in Capitala

8Comentarii
Halatele albe si oamenii legii, la protest in Capitala
Sindicalişti din Sănătate, dar şi gardieni, poliţişti şi poliţişti de frontieră din Bihor pleacă la miting în Capitală.

Salariaţi din sistemul sanitar bihorean ce aparţin de Sanitas Bihor, dar şi gardieni de la Penitenciarul Oradea, poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor şi poliţişti de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor pleacă marţi cu autocare sau cu trenul spre Capitală, pentru a fi prezenţi la mitingul de amploare al tuturor confederaţiilor sindicale din România.

Liderul judeţean Ioan Giurgiu a anunţat că din Bihor pleacă marţi 16 reprezentanţi ai Sanitas Bihor, cu trenul, la ora 19:45. Giurgiu a spus că scopul sindicaliştilor de la miting este de a sensibiliza guvernanţii în legătură cu nemulţumirile angajaţilor din Sănătate şi de a arăta că unii sindicalişti nu au fost intimidaţi. Sanitas va cere să nu se schimbe codul muncii, nici contractul colectiv de muncă şi nici contractul individual. Schimbarea acestuia din urmă, a spus Giurgiu, ar transforma halatele albe în zilieri şi nu le-ar mai permite accesarea de credite.

Şi oamenii legii

Circa şapte gardieni de la Penitenciarul Oradea vor reprezenta la mitingul din Capitală cei puţin peste 200 de salariaţi de la noi. Liderul Cosmin Balog spune că printre nemulţumiri se numără nu doar tăierea salarială cu 25% ci şi neplata orelor suplimentare, condiţiile grele de muncă etc.

În jur de 30 de poliţişti de frontieră din Bihor vor fi prezenţi miercuri la mitingul de la Bucureşti. Liderul judeţean, comisarul şef Dorin Gorcea, a relatat că nemulţumirile sindicaliştilor pe care îi reprezintă sunt legate nu doar de reducerea salariului cu un sfert ci şi de legea salarizării unitare, de legea pensiilor şi neacordarea unor drepturi (plata primelor de vacanţă care nu s-a mai efectuat din martie anul acesta, dar şi banii pentru echipamentele poliţiştilor de frontieră nealocaţi anul acesta). În plus, poliţiştii de frontieră sunt îngrijoraţi şi de faptul că intrarea României în spaţiul Schengen le va crea probleme în continuarea carierei, prin faptul că ar putea fi mutaţi din judeţ spre graniţa de est a ţării.

Luni, în jur de 100 de poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor anunţaseră că vor pleca la mitingul din Capitală, un autocar urmând să fie pregătit pentru marţi. Comisarul şef Petre Martin, liderul sindical al poliţiştilor bihoreni, a relatat că nemulţumirile celor pe care îi reprezintă vizează procentul de 25% retezat din salarii, nealocarea în întregime a primelor de vacanţă, nealocarea niciunei sume de bani în acest an pentru uniforme şi informaţiile potrivit cărora noua lege a salarizării va diminua şi mai mult salariile poliţiştilor.

 Paza şi ordinea publică la protestul de la Bucureşti va fi asigurată de jandarmi. Conform contractului de la angajare, jandarmii nu au voie nici să participe la proteste şi nici să se organizeze în sindicate nici măcar acum, când reducerea salarială cu 25% şi anularea unor drepturi i-au afectat mult şi pe ei.

O.Ş.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor