Halda electronicelor întârzie

ORADEA – Două hectare de teren din imediata vecinătate a vechiului deponeu de gunoi a Oradiei sunt rezervate pentru realizarea unei halde pentru depozitarea deşeurilor electronice şi electrocasnice, spune Dan Gherdan, director adjunct în Direcţia Tehnică, pe probleme de protecţia mediudiului.

Acesta zice că termenul pentru deschiderea unei astfel de halde DEEE a fost depăşit, legea stabilind data de 31 decembrie 2005 pentru inaugurarea obiectivului, din cauza neclarităţilor din lege. „Printre altele, legea nu precizează cine se va ocupa de acest deponeu: o firmă privată, o asociaţie de firme care vând electrocasnice sau cine. Am avut o lungă corespondenţă cu Capitala pe tema asta până ne-am lămurit că halda poate fi construită şi gestionată de orice agent comercial care are în obiectivul de activitate colectarea de deşeuri”, motivează Gherdan prezenta situaţie.

Conform acestuia, în prezent se lucrează la caietul de sarcini pentru concesionarea terenului haldei, o primă variantă a acestuia fiind la Agenţia de Protecţia Mediului pentru verificări.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase