Halloween party la Arcadia

A devenit o tradiţie ca în fiecare an, cu ocazia  Halloween-ului, elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” să organizeze  câte un spectacol inedit. Astfel, şi în acest an puştanii s-au pus pe treabă.

În 31 octombrie, când întunericul a început să-şi intre în drepturi, vrăjitoarele, demonii şi spiritele şi-au făcut apariţia. În acest an, locul de întâlnire al acestora a fost Teatrul de Stat pentru Copii „Arcadia”. Aproximativ 100 de elevi din clasele a VIII-IX- X şi XI au participat la cea mai mare distracţie a anului.

 

Parodii şi bomboane

În cadrul spectacolului au fost cuprinse câteva concursuri. Cea mai amuzantă a fost proba scenetelor, la care elevii s-au dovedit a fi adevăraţi actori. „Dracula”, „Romeo şi Julieta” şi „Fetele bântuite” au fost piesele puse în scenă de elevi. Parodiile, regizate tot de ei, păreau parcă desprinse din filmele de groază, noroc cu replicile care au stârnit râsul în rândurile colegilor lor, veniţi special să-i vadă. Publicul a fost răsfăţat cu multe bomboane. De asemenea, copii s-au mai întrecut la proba costumelor şi măştilor confecţionate chiar de ei. Pentru că sărbătoarea este împrumutată de la americani, tot spectacol a fost susţinut în limba engleză. „În fiecare an sărbătoare i-a o amploare tot mai mare, şi asta datorită elevii, care se implică mult. Toţi participă cu drag şi vin cu idei foarte originale”, a spus profesoara de engleză Anca Iosziv, care alături de profesoara Ecaterina Balla şi clasa a X-a C au fost organizatorii întregii activităţi.

 

Ioana Iuhas