Handbaliştii înfrânţi la Baia Mare

Conform calculelor hârtiei, echipa baimareana s-a impus în mod logic în fata neexperimentatei formatii oradene. CSM Leonardo a pierdut cu 29-36 în fata multiplei foste campioane HC Minaur.

Avide de puncte în urma startului foarte slab de campionat, gazdele si-au trecut în cont victoria, în urma unui meci în care nu au stralucit. Meciul a contat pentru etapa a VI-a a Ligii Nationale de handbal masculin.

Oradenii au început bine partida, evoluând cu destul curaj în fata unei formatii cu o carte de vizita impresionanta. Cele doua echipe au mers „cap la cap” pe tot parcursul primei reprize, HC Minaur având avantaje minime pe tabela de marcaj. Rezultatul la pauza a fost 15-13.

Repriza secunda a început cu acelasi aspect al jocului. Din pacate, echilibrul s-a rupt în urma unor ratari ale oaspetilor, urmate de atacuri concretizate ale baimarenilor. HC Minaur s-a distantat pe parcursul reprizei secunde, fara ca oradenii sa mai poata reface diferenta.

CSM Leonardo va juca marti, în devans, partida de pe teren propriu cu Dinamo Bucuresti, contând pentru etapa a VII-a a Ligii Nationale. Meciul a fost devansat la solicitarea formatiei dinamoviste, care a disputat sâmbata partida din deplasare cu maghiarii de la Veszprém, în cadrul grupelor Ligii Campionilor. Veszprém a câstigat net cu scorul de 36-26.

CASETA TEHNICA

HC Minaur Baia Mare – CSM Leonardo 36-29 (13-11)
HC Minaur: Apostu, Istrate – portari; Sabau 7, Fotonea 1, Dinciuk 3, Csepregi 1, Khauka 5, Wizhbrowski 8, Kuchenko 8, Varadi 3, Mocanu. Antrenor: Vlad Caba
CSM Leonardo: Andrei, Vladut – portari; Libert 5, Pankler 1, Munea 7, Sandru 5, Colesnic 8 (4 din 7 m), Roman 1, Nita 1, Bernicu 1, Simeria, Rus, Boescu. Antrenori: Adrian Stot, Adrian Rus
Arbitri: Dan Lupu, Adrian Lupsa (Resita)
Lovituri de la 7 m: 3-4. Transformate: 2-4
Eliminari de 2′: 3-1

Gavril Nutiu