Haos la CFR Călători

Haos la CFR Călători
ORADEA - 1 februarie 2008, ora 9:00, Gara Oradea. Câteva zeci de călători sunt revoltaţi că le-au fost date planurile peste cap. Greva spontană de la CFR a atins, colateral, şi staţia CFR Oradea.  Video

„Partea de călători din Staţia Oradea nu este în grevă. Suntem afectaţi prin faptul că trenurile care trebuiau să vină din regionalele vecine nu au ajuns sau ajung cu întârziere. Restituirea banilor de bilete se face la toate casele pentru cei care doresc”, ne-a informat, vineri dimineaţa, Cristina Derban, şefa staţiei.

În Gara Oradea

Greva spontană a creat haos în transportul de călători. Unora le-a dat peste cap afacerile, pe alţii i-a încurcat neajungând la timp la destinaţiile dorite. „Trebuie să ajung la Cluj-Napoca pentru a încheia o afacere şi mi se spune că nu circulă nici un tren. Puteau să anunţe înainte şi îmi luam măsuri de siguranţă. Plecam altfel”, spune Marian Tivadar. „Este bătaie de joc ce se întâmplă. Nu ne-a anunţat nimeni. Dacă ştiam nu veneam. Vreau să ajung la Sighişoara şi nu ştiu când voi pleca pentru că încă nu se dau bilete”, ne-a declarat Palkovicz Imre.

Alţi călători care şi-au petrecut concediile în staţiunile bihorene: Băile Felix, Băile 1 Mai şi Stâna de Vale sunt nevoiţi să mai zăbovească pe plaiurile bihorene.

„Am fost în staţiune la Băile 1 Mai. Vrem să ajungem în judeţul Cluj, la Bogata de Jos, dar ni se spune că trebuie să mai aşteptăm, pentru că trenul nostru este blocat în nu ştiu care staţie. Dacă ştiam, plecam de ieri”, zice Maria Petre.

„Nu-i ceva normal să se întâmple aşa. Nu-i corect. Trebuia anunţată. Nu toţi pot să facă grevă, deşi au salarii mici. Sunt din Bacău şi am fost la Stâna de Vale. Nu ştiu când va pleca trenul meu, dar trebuie să ajung cât de repede”, ne-a declarat Bogdan Pralea.

Cristina Derban ne-a anunţat că trenurile şi-au reluat parcursul la ora 10:00, astfel că vor ajunge în staţiile de destinaţie cu întârzieri.

Grevă în Ungaria

Cum niciodată un rău nu vine singur, lucrătorii de la căile ferate din Ungaria au intrat şi ei în grevă pe termen nelimitat, joi noaptea la ora 3:00. „Oficial nu am primit nici o informaţie. Călătorii care vor să călătoreacsă spre Ungaria trebuie să se informeze din timp la birourile de informaţii din gară”, ne-a explicat Cristina Derban.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !