Haos la Primăria Timișoara! Șefa de la Resurse Umane, mai presus decât Curtea de Conturi, Direcția de Urbanism în anchetă

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
Haos la Primăria Timișoara! Șefa de la Resurse Umane, mai presus decât Curtea de Conturi, Direcția de Urbanism în anchetă
© foto: adevarul.ro
După șapte ani în fruntea Primăriei Timișoara, Nicolae Robu ar vrea să schimbe iarăși organigrama. Este cam haos în primărie, iar unii angajați se cred mai presus decât alții și chiar mai presus decât unele instituții de control. Ultimul caz: Rodica Aurelian, șefa de la Resurse Umane cu apartament în Tenerife. Se face anchetă și la Direcția de Urbanism.

Primăria Timișoara a fost călcată de-a lungul anilor de mai multe controale, fie că vorbim de instituții precum Curtea de Conturi sau Direcția Națională Anticorupție. Recent, DNA a venit să ceară mai multe documente de la Direcția de Urbanism, iar inspectorii Camerei de Conturi s-au plâns de șefa de la Resurse Umane. O spune chiar primarul Nicolae Robu, care explică senin că Rodica Aurelian nu a vrut să predea rapid documentele cerute de auditori. Și îi caută și scuze.

„Curtea de Conturi și-a exprimat nemulțumirea că șefa de la Resurse Umane nu predă prompt documentele pe care le solicită auditorii. Am avut o ședință, la care s-a adus acest reproș. Șefa SRU invocă o hotărâre de guvern care stabilește regimul acelor documente. Eu i-am explicat, de față cu auditorii CC, că încurcă puțin lucrurile. Hotărârea de guvern stabilește regimul în care sunt păstrate și folosite acele documente, aici avea dreptate, dar nu se referă în spiritul ei la situațiile în care instituția este supusă unui control din partea altei instituții a statului. În acel moment nu vii să spui că nu ai voie să le scoți din nu știu ce fișet, decât mai știu eu cum. Le prezinți. Dânsa a spus că-i ia nu știu cât timp să multiplice atâtea documente, și așa era. Numai că nu trebuie să judecăm atât de rigid. De fapt, trebuia să vină cineva cu un biblioraft la auditorul CC, de față cu reprezentantul SRU, se răsfoia mapa și din loc în loc auditorul spunea după ce vrea copie. Numărul de copii era foarte redus, nu te apuci să faci copii după 160 de dosare, fiecare de nu știu câte sute de pagini. E o tâmpenie! Că nu are nimeni nevoie de toate. I-am dat dispoziție doamnei Aurelian ca luni la prima oră să fie predate documentele. N-am avut niciun semnal că nu s-a întâmplat așa”, a explicat primarul Timișoarei.

Specialista PMT în Resurse Umane nu o duce deloc rău la primărie și a fost implicată în mai multe scandaluri cu organizarea de concursuri de angajare. Conform declarației de avere, ea și-a cumpărat un apartament în Tenerife și conduce un Lexus, iar fiul ei a primit gratis teren de la primărie, pe Legea 115/2003, pentru a-și ridica o casă.

Robu: Este regretabil să ajungi să fii împroșcat cu noroi, tu dându-ți viața aproape pentru interesul public

Nici la Direcția de Urbanism situația nu e prea roz. Vă reamintim, DNA a cerut mai multe documente într-un control efectuat recent la primărie, în anchetă fiind vizată și familia Robu.

Detalii, AICI!

Robu spune acum că se face o anchetă la Direcția de Urbanism, de către Corpul de control al primarului, dar că el este liniștit că nu s-a făcut nimic ilegal.

„Se va face o verificare de către Corpul de Control la Direcția de Urbanism. Nu mai vreau să vorbesc, e o anchetă în derulare. În ceea ce mă privește, sunt 100% liniștit că nu am făcut nimic ilegal. Nimeni nu a făcut nimic ilegal (…) Este regretabil că ajungi în țara românească a anului 2019 să fii împroșcat cu noroi, tu dându-ți viața aproape pentru interesul public. Este o nedreptate uriașă, dar cetățenii simt și n-am primit altceva decât vorbe de încurajare. Oricine își dă seama câtă incorectitudine este, pe de o parte, la cei ce au făcut acea reclamație, pe de altă parte la cei ce face mediatizarea așa cum o fac. Diferența între realitate și ceea ce s-a spus este de la cer la pământ (…) Nu a existat niciun document pe care să scrie cineva «presiune» (…) Eu știți bine că nu am făcut așa ceva niciodată, nu fac și nu voi face (…) S-a primit un dosar incomplet. Este ceva comun în practica celor care interacționează, nu am avut știre despre așa ceva. Eu am ajuns să mă dezvinovățesc. Pentru ce să mă dezvinovățesc? Eu, care după toate funcțiile avute, trăiesc în același apartament de bloc comunist din 1991? Eu sunt problema corupției? Sunt dezgustat până la ultima celulă. Fac munca asta numai de dragul a ceea ce rămâne în urma mea. Ăsta sunt eu, un idealist care îmi am și dozele de fericire din lucruri care pe alții îi lasă reci”, a conchis primarul Timișoarei.

Articole pe aceeași temă:

Familia Robu, vizată în ancheta DNA privind autorizațiile de construire de la Direcția Urbanism

Sefa din Primaria Timisoara, mai presus de lege, sub ochii primarului. Concursuri de angajari haotice la Resurse Umane

Seful de serviciu din Primaria Timisoara care si-a cumparat apartament in Tenerife0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !