Haos pe Centură, supărări în noua Piață 100

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
48Comentarii
Haos pe Centură, supărări în noua Piață 100
Comercianții se plâng de accesul publicului în locația de dincolo de pe Centură. Duminică, a fost haos pe Șoseaua de Centură, în zi de piață.

Așa cum era de așteptat, noua Piață 100 a bulversat circulația pe Centură, în prima parte a zilei de duminică. Mutarea pieței de vechituri dincolo de Șoseaua de Centură, vizavi de cartierul Europa comportă o serie de provocări și de riscuri ce nu pot fi ignorate de Primărie și de Poliție.

Obligatoriu o pasarelă

O pasarelă pietonală spre Centură se cere realizată în timp scurt, deoarece acum Piața este, practic, ruptă de oraș, din perspectiva orădenilor care nu dispun de un mijloc de transport individual. Nici autobuzele ce au asigurat transferul între Auchan și Piața 100 nu au făcut față afluxului mare de public.

Mediile online de socializare s-au umplut de fotografii și filmulețe cu circulația bară la bară, pe Centură, între Auchan și Piața 100, în direcția de mers spre cartierul Nufărul.

Chestionați de JURNAL BIHOREAN & BIHON, comercianții s-au arătat destul de nemulțumiți de vânzări. „Plătim la fel, însă vânzările sunt la un sfert față de ce vindeam în fosta Ocska”, ne-a declarat revoltată o piețară, iritată de situația creată. Mai cu seamă că se simte vânată și de instituțiile de control ale statului, precum ANAF și Protecția Consumatorului: „Tot pe noi, ăștia mici, ne vânează”, spune aceasta, care crede că, în ritmul acesta, nu se vede rezistând în Piața 100, după Sărbători.

„Ar mai trebui o parcare”

„Piața e mare, dar dacă nu vine lumea, pentru ce mai e piață?”, se întreabă un comerciant din Piața 100, care vede problema traversării Centurii ca fiind una ce trebuie rezolvată de urgență. Cere mai multe locuri de parcare, deoarece actuala parcare din fața pieței este total insuficientă. „Ar mai trebui o parcare, înspre Leroy Merlin. Oamenii veneau peste bălării, dinspre Leroy”, ne-a relatat un alt comerciant, constatând că fosta Ocska profita din plin de spațiile de parcare de la Auchan – Jumbo și de pe strada Abatorului/Blajovici.

În schimb, Piața 100 are acces asigurat dinspre Centură, doar dintr-o direcție, evacuarea fiind posibilă doar în acea direcție. Așadar, din patru laturi ale pieței rectangulare, accesul și evacuarea este posibilă doar într-o singură direcție.

Înainte cu o zi, sâmbătă, în ziua inaugurativă, Piața 100 părea o imensitate, în care comercianții erau amplasați pâlcuri-pâlcuri.

Cei care vând vechituri în noua piață a Oradiei se plâng de accesul publicului în locația de dincolo de pe Centură și de mărirea tarifelor percepute de administrator. Piața Obor/Ocska Piac s-a relocat în noul său amplasament, de dincolo de Șoseaua de Centură, vizavi de cartierul Europa. Motivul: ...48Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor