Harry Potter, la Oradea

6Comentarii
Harry Potter, la Oradea
Al VII-lea volum „Harry Potter and the Deathly Hallows” va fi lansat vineri noapte şi la librăria Humanitas din Oradea, cu un concurs cu premii.

Librăria de pe strada Republicii din Oradea se va deschide pentru vizitatori la ora vineri la ora 23:55. Iar după circa două ore, adică sâmbătă la ora 02:00, se va organiza un concurs cu premii, întrebările fiind din primele volume despre Harry Potter.

Din câte precizează Livia Mihuş, responsabil în cadrul librăriei orădene Humanitas de pe Corso, concursul va beneficia de următoarele premii:

Locul III – baghete magice din seria Harry Potter

Locul II – o mătură zburătoare „Nimbus”

Locul I – un exmeplar în limba engleză a volumului VII „Harry Potter and the Deathly Hallows”

Totodată, toţi tinerii vizitatori vor petrece clipe magice în compania actorului Şerba Borda de la Teatrul de Stat Oradea şi vor putea fi machiaţi în stil magic cu ajutorul unui maestru în „face-painting”.

„Bihorenii care fac vineri comandă pentru volumul VII înainte de ora închiderii, adică înainte de ora 19:00, vor beneficia de o reducere de 10% din preţul cărţii, plătind 94,50 lei în loc de 105 lei”, mai anunţă un bonus de fidelitate  Livia Mihuş.

În ce priveşte fimul asociat volumului VII despre Harry Potter, acesta va putea fi vizionat la Hollywood Multiplex Oradea la începutul lunii viitoare.

 

 

 

Lansarea Harry Potter în România

Dublu eveniment pentru fanii Harry Potter din România: începând din 20 iulie pot urmări cel mai recent film din serie, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă sunt aşteptaţi la petrecerile de lansare a ultimului volum scris de J.K. Rowling, la care vor putea cumpăra ediţia în limba engleză a cărţii.

De vineri, “Harry Potter şi Ordinul Phoenix” – cel mai sumbru şi plin de încărcătură psihologică film din serie – va putea fi văzut la Hollywood Multiplex, Movieplex, CinemaPRO, Patria din Bucureşti şi Republica din Cluj.

În a cincea parte a celebrei serii, Harry Potter (Daniel Radcliffe), devenit adolescent, şi colegii săi de la şcoala de vrăjitorie se confruntă din nou cu puternicul specialist în magie neagră Lord Voldemort (Ralph Fiennes), asasinul părinţilor tânărului vrăjitor.

Cu un buget de 150 de milioane de dolari, filmul regizat de David Yates este cea mai scurtă adaptare cinematografică (138 de minute), deşi romanul care a stat la baza acesteia este cel mai voluminos.

Tot vineri, de la ora 22.00 sau 23.00, încep în principalele lanţuri de librării petrecerile de lansare a celui de-al şaptelea şi ultim volum din serie: “Harry Potter and the Deathly Hallows”.

Vor fi trei-patru ore de magie albă, până la deschiderea cutiilor cu mult-aşteptata carte. Acestea trebuie să rămână sigilitate până la ora 02.00. Pentru ca secretul în jurul subiectului cărţii să se păstreze, editura britanică Bloomsbury a semnat cu distribuitorii oficiali, angrosiştii, librarii şi transportatorii un contract de embargo. Totuşi, mai multe site-uri au publicat în urmă cu două zile fotografii ale unei cărţi prezentate ca fiind versiunea americană a celui de-al şaptelea volum, însă acestea au fost accesibile publicului pentru scurtă vreme. Internauţii ai indicat pe forumurile consacrate subiectului că fotografiile reproduc fragmente sau chiar toată cartea, unii vorbind de “36 de capitole şi un epilog” alţii, de “784 de pagini”. Fanii Harry Potter au reacţionat violent la informaţiile apărute pe internet.

Librăriile Cărtureşti şi importatorul Nautilus lansează cartea simultan în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. Astfel, strada Arthur Verona din Capitală şi intrările de onoare ale Iulius Mall din Timişoara şi Iaşi vor găzdui trei şcoli de magie care se vor întrece în măiestrie şi vrăji timp de patru ore. Animaţie, numere de iluzionism, baghete şi accesorii magice, suc de dovleac, cărţi de vrăji, bomboane cu toate aromele se vor găsi la lansările din cele trei oraşe.

În plus, copiii care şi-au rezervat cartea prin intermediul unui voucher emis de Cărtureşti pot deveni ucenici la o şcoală de magie, primind baghetă, mătură şi pelerina specifică. Voucher-ul asigură şi o reducere de 10% la preţul cărţii: 94,5 lei în loc de 105 lei. Peste 1.000 de exemplare din “Harry Potter and the Deathly Hallows” vor fi disponibile în Librăriile Cărtureşti.

De acelaşi preţ redus beneficiază şi cei care au completat bonuri de precomandă în Librăriile Humanitas. Lanţul de librării îşi aşteaptă cititorii într-o atmosferă de Hogwarts, cu felinare, făclii şi lumânări, magicieni, baghete magice, dulciuri, jocuri şi concursuri cu premii. Cei care se vor înscrie în aceste librării într-una dintre casele de magie pot câştiga marele premiu al lansării: ultimul volum “Harry Potter”. Un număr total de zece librării Humanitas vor fi deschise în noaptea lansării, în oraşele Alba Iulia, Bucureşti (Librăria Humanitas Kretzulescu de pe Calea Victoriei), Cluj, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Sibiu, Timişoara şi Ploieşti.

“Alohomora” – vraja care deschide uşile Librăriei Noi de la Sala Dalles se va rosti la ora 00:01, într-un decor specific lumii Harry Potter. Evenimentul va fi animat de vrăjitoare şi magicieni de la Clown Party, care vor organiza jocuri şi concursuri, facepainting şi modelări spooky balloons. Lansarea propriu-zisă a volumului va avea loc la ora 02:01 şi o are ca invitat de onoare pe Dana Nălbaru, care va rupe sigiliul sub care este pecetluită cartea până la acea oră. În noaptea de vineri spre sâmbătă, “Harry Potter and the Deathly Hallows” va putea fi cumpărat şi la Sala Dalles cu reducere, la preţul de 94,5 lei. Librăria Noi va putea acoperi între 1.000 şi 1.500 de cereri de exemplare.

Seria “Harry Potter” este unul dintre cele mai mari succese editoriale din istorie. Până în prezent, primele şase volume, traduse în 64 de limbi străine, s-au vândut în 325 de milioane de exemplare în lumea întreagă şi un nou curent se va crea odată cu lansarea celui de-al şaptelea volum.

Ediţia în limba română a cărţii va fi lansată de Editura Egmont pe 1 decembrie.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor