Harta locurilor de muncă în UE

Harta locurilor de muncă în UE
Locurile de muncă vacante în statele Uniunii Europene pot fi găsite pe site-ul www.eures.eu. Cele mai multe sunt scoase la concurs de Marea Britanie, 260.000 de joburi, număr care reprezintă peste 35% din totalul ofertelor făcute de statele membre ale spaţiului economic al UE.

Cele mai multe locuri disponibile sunt în turism, iar câştigul anual este cuprins între 10.000 şi 18.000 de euro, potrivit ofertelor postate pe adresa de web www.interjobs.ro. Pe de altă parte, Marea Britanie este ţara care a impus cele mai drastice restricţii muncitorilor români.

Turism în Anglia, Cipru şi Grecia

Cei care vor să lucreze în turism au cele mai multe şanse în Anglia, Cipru şi Grecia, unde pot opta pentru joburi ca: recepţioner, Guest Relation Officer sau Lobby Hostess. Angajatorii preferă tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, cărora le oferă cazare, masă, asigurare, dar şi concediu plătit. Pe de altă parte, acest tip de job este ideal ca ocupaţie de sezon, adică maximum şase luni, câştigul fiind de aproximativ 10.000 de euro, conform ofertelor postate pe site-ul joburilor europene, Eures.

Olanda vrea şoferi, iar Belgia, specialişti în IT

Ţara Lalelelor are nevoie de forţă de muncă în transporturi, pe când Belgia, Elveţia şi Irlanda se confruntă cu un deficit de muncă în IT, telecomunicaţii, în domeniul tehnic şi în logistică. Ofertele de angajare sunt făcute de firme de renume, ca de exemplu Xerox, Marriott, Apple şi Lufthansa în Irlanda, şi Canon, Nexus şi Sesselect, care au scos la concurs 1.500 de locuri de muncă pentru cei care vor să lucreze în „paradisul băncilor“, adică în Elveţia.

Doina Rolea
doina.rolea@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !