Harta prostituţiei în Europa occidentală

5Comentarii
Harta prostituţiei în Europa occidentală
BUCUREŞTI – Este un subiect tabu, dar în România prostituţia capătă proporţii alarmante. La nivel înalt, autorităţile o recunosc însă îşi pasează responsabilitatea în lipsa unui cadru legislativ.

Aşa se face că bordelurile apar ca ciupercile la parterul blocurilor, iar pe marile bulevarde fetele mişună în voie în căutare de clienţi.

Suntem de trei luni membri ai Uniunii Europene, dar pe harta sexuală a Europei ocupăm deja un loc fruntaş. România este de altfel una dintre puţinele ţări europene în care prostituţia nu este reglementată.

În Europa de vest, prostituţia este foarte strict reglementată, iar autorităţile occidentale sunt preocupate, în mod special, de sănătatea femeilor care practică această meserie.

De departe, cea mai permisivă ţară în materie de prostituţie este Olanda. Prostituatele au dreptul la asigurări de muncă, îşi plătesc impozitele, ca orice alt contribuabil, şi trebuie să beneficieze de condiţiile igienice de muncă.

Legislaţia franceză îi sancţionează doar pe cei care cer servicii sexuale nu şi pe cele care le oferă. În Franţa prostituţia poate fi practicată în orice zonă, dar cu perdea, ca să nu deranjeze ordinea publică.

În Grecia, cea mai veche meserie din lume poate fi practicată doar în bordeluri autorizate legal, amplasate la o distanţă de minimum 200 de metri de instituţiile publice.

În Germania, prostituatele beneficiază şi ele de asigurări de sănătate şi chiar de concedii şi pensii. Legea belgiană, de exemplu, interzice cu desăvârşire activitatea intermediarilor, a celor care facilitează procurarea unei prostituate. Prostituţia este însă legală în această ţară, dar nu trebuie să tulbure ordinea publică printr-o ofertă ostentativă de servicii sexuale.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor