Hărţuirea sexuală pedepsită

Hărţuirea sexuală pedepsită
ORADEA – Dacă până acum doar la americani auzeam de procese intentate pentru hărţuire sexuală, acum şi la noi începe să prindă contur această sintagmă.

Agenţia Naţională pentru Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi (ANES) promovează în cadrul campaniei de informare pe care a iniţiat-o la începutul acestui an problematica hărţuirii sexuale la locul de muncă. Conform legii, prin hărţuire sexuală se înţelege situaţia în care se manifestă un comportament nedorit cu conotaţie sexuală, exprimat fizic, verbal sau non-verbal, având ca obiect sau ca efect lezarea demnităţii unei persoane şi, în special, crearea unui mediu de intimidare, ostil, degradant, umilitor sau jignitor.

 

Victime

În urma unui studiu realizat de IMAS, se arată că în România sunt hărţuite cu precădere femeile tinere sub 30 de ani din mediul urban, care lucrează în firme. Potrivit aceluiaşi studiu, în 90% dintre cazuri, victimele hărţuirii sexuale sunt femei, iar în 81% dintre cazuri, victimele au între 16 şi 30 de ani. În 55% dintre cazuri, agresorul a fost un şef sau un director şi în 24% un patron.

„Instituţiile unde angajaţii se pot adresa pentru semnalarea şi soluţionarea unui caz de hărţuire sexuală suntAgenţia Naţională pentru Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi,Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Inspectoratele Teritoriale de Muncă şi instanţa judecătorească”, ne spune Elena Bottyan, consilier principal ANES filiala Bihor.

 

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !